Amazon, bir dava için 1,9 milyon dolar ödeyecek

Amazon, bir dava için 1,9 milyon dolar ödeyecek

Amazon bazı iddiaları çözmek için yüklü miktara para ödeyecek. İşte tüm detaylar.

CNBC’nin haberine göre Amazon, sömürüye dayalı iş sözleşmeleri sonrasında insan hakları ihlali iddialarını çözüme kavuşturmak için 700’den fazla göçmen işçiye 1,9 milyon dolar ödeyecek. Etkilenen işçiler şirketin Suudi Arabistan’daki iki deposunda çalışıyordu. Amazon, bir blog gönderisinde depo koşullarını araştırması için üçüncü taraf bir işçi hakları uzmanı kiraladığını söyleyerek sorunu kabul etti. Kuruluş, Amazon’un tedarik zinciri standartlarında “standartların altında yaşam koşulları, sözleşme ve ücret düzensizlikleri ve işçi şikayetlerinin çözümünde gecikmeler” de dahil olmak üzere çok sayıda ihlal tespit etti.

Amazon, 'ciddi' depo yaralanmalarının yarısından fazlasından sorumlu bulundu

Bu, Uluslararası Af Örgütü’nün geçtiğimiz Ekim ayında, bölgedeki şirket tesislerinde çalışan kaçak işçi raporlarının ardından geldi. Raporda ayrıca Amazon’un Suudi Arabistan’da faaliyet gösterirken işçi istismarı riskinin yüksek olduğunun farkında olduğu ancak yine de “bu tür suiistimalleri önlemek için yeterli önlemi almadığı” öne sürüldü.

NBC News’e göre, Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu ve Araştırmacı Gazetecilik için Arap Muhabirler tarafından hazırlanan eş zamanlı raporlar, bu emekçilerin maruz kaldığı iddia edilen koşulların ayrıntılı açıklamalarını sunuyordu. Soruşturmalar, işçilerin işe alınabilmek için 2.040 dolara kadar yasadışı işe alım ücreti ödemek zorunda kaldıklarını ortaya çıkardı. Bu durum, çoğu Nepalli olan göçmen işçileri yüksek faizli kredi almaya zorladı. İddiaların çözüme ulaşması için şirket şimdi yüklü para ödeyecek.

Dell Technologies’in Telekom Çözümleri Ağ Bulut Dönüşümünü Hızlandırıyor