Facebook 52 milyon dolar tazminat ödeyecek!

Facebook 52 milyon dolar tazminat

Mahkeme tarafından alınan bir karara göre Facebook 52 milyon dolar tazminat ödeyecek. Şirket son zamanlarda davalarda kaybediyor.

Dünyanın en büyük sosyal medya devlerinden bir tanesi olarak kabul edilen Facebook 52 milyon dolar ceza aldı. İçerik yöneticilerinin, firmanın kendi psikolojilerini kötü etkilediği yönündeki haberleri her şeyin fitilini ateşlemişti. Bu dava 2020 yılında görünenlerden bir tanesi değil. İçerik yöneticileri şirkete 2018 yılında dava açmıştı. Mahkeme kararı henüz bugün açıklandı.

Facebook içerik yöneticilerinin psikolojilerini koruyamadı

Facebook platformunda neredeyse her şeyin yayınlandığını bilirsiniz. Çocuk istismarından şiddete kadar bütün konularla ilgili içerikler paylaşılır. Çoğu zaman bu içeriklerin aşırı şiddet ve istismar yüklü olduğu bilinir. Peki böyle bir durumda içerik yöneticilerinin psikolojisini kim koruyacak? Bu problem sosyal medya devinin mahkemeye verilmesine neden oldu.

Facebook 52 milyon dolar tazminat

Milyonlarca kullanıcıya sahip Facebook haliyle her gün birçok içeriğin paylaşıldığı ve kontrol edildiği alana dönüştü. İçerik kontrollerinin tamamının yapıldığı alanı Facebook çalışanları düzenliyor. Bunu yapanlar ise şirketin bünyesine çalışan içerik yöneticileri. Bu kişiler açtıkları dava sonucunda Facebook tarafından tazminat almaya hak kazandı. Her bir içerik yöneticisi için 1000 dolar tazminat uygun görüldü.

PUBG Mobile Lite 0.17.0 güncellemesi yenilikler ile geldi!

Mahkeme kararı sadece bundan ibaret değil. Aynı zamanda içerik yöneticilerinin 50 bin dolara kadar psikolojik tedavi masrafları şirket tarafından karşılanacak. Böylece bu kişiler psikolojik yönden de koruma altına alınmış olacak. Facebook kararla ilgili son derece olumlu konuştu. İçerik yöneticilerinin önemli bir görevde olduğunu ve onları her zaman için korumak istediklerini ifade etti. Sizce Facebook platformunda gerçekten de psikolojileri bozacak paylaşımlar yapılıyor mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.