Google kişisel verileri reklamverenlere dağıtılmış

Google Chrome guvenlik

Son derece gizli tutulması gereken Google kişisel verileri ilginç bir yöntemle reklam verenlere dağıtılmış. Her ne kadar Facebook veri gizliliğinin ihlal edilmesi alanında günah keçisi olsa bile yine de Google göründüğü kadarıyla hiç masum değil. İşte haberimizin detayları.

Bundan kısa bir süre önce Facebook kuruluşu, çeşitli verileri büyük şirketlere veya araştırma kuruluşlarına dağıttığı için defalarca dava yedi. Bu davaların önemli bir bölümü Facebook’a ağır para cezalarının kesilmesi ile sonuçlandı. Üstelik bu davalarla karşı karşıya kalan sadece Facebook olmadı. Apple bile gizliliğe ciddi bir önem vermesine rağmen veri ihlalleri nedeniyle davalık oldu.

Google kişisel verileri gizli sekmelerle dağıtılmış

İrlanda’nın Data Protection Commission (Veri Koruma Komisyonu – DPC) kurumuna gizliliğe önem veren Brave tarayıcısının baş politika sorumlusu Johnny Ryan çok önemli bir soruşturma başlattı.

google security

Gelen bilgilere göre Google, gizli sekmeler aracılığıyla müşterilerine ait bilgileri olduğu gibi büyük şirketlere aktardı. Reklam verenler ise bu özellik sayesinde kullanıcıların daha çok hangi aramaları yaptığını görüyor ve reklamlarıda buna göre ayarlayabiliyor. 

Google her ne kadar böyle bir veri ihlali yaptığını reddetse bile yine de akıllarda çok ciddi soru işaretleri yer alıyor. Peki sizce de Google başta olmak üzere diğer bütün teknoloji şirketleri kişisel verileri pazarlıyor mu? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Google Play Store tanıtım videolarını otomatik oynatacak!