Dalgıçlar için sonsuz oksijen sağlayan makine geliştirildi

Dalgıçlar için sonsuz oksijen

Düzenli olarak dalış yapan dalgıçlar için sonsuz oksijen büyük bir problem. Genellikle oksijen kaynakları 30 dakika ile 45 dakika arasında dayanabiliyor. Bu nedenle dalgıçlar uzun süre denizde kalmakta zorlanıyor. Bununla ilgili yepyeni bir teknoloji geliştirildi. İşte dalgıçların hayatını kurtaracak yeni teknolojinin detayları.

ExoLung isimli bir şirket dalgıçlar için yepyeni sistemler kurmaya çalışıyor. Özellikle de dalgıçların suyun altında uzun bir süre kalmasını isteyen kuruluş, bazı yeni detaylara ağırlık verdi. Geliştirdikleri sistem yüzey destekli dalış sistemlerinde devrim yaratacak gibi görünüyor.

Dalgıçlar için sonsuz oksijen kaynağı üretime sunuluyor

Aslına bakacak olursak bu yeni üretilecek olan düzenekte standart teknolojiler de kullanılacak. Diğer yüzey destekli dalış sistemleri gibi hem güvenlik hem de hava girişi için bir şamandıraya yer verilecek.

Yeni geliştirilen bu sistemde dalgıç bacaklarını uzattığında, kayışlar pompayı çeker ve pompanın çekilmesi ile ikili sistemdeki su dışarı çıkarılır. Böylece oksijen içeride kalmış olur. Böyle bir durumda karşınıza sonsuza kadar oksijen sağlayabilecek bir düzenek çıkıyor. Aslına bakacak olursanız dalgıçların su altında en büyük sorunu oksijendi.

Bu yeni çalışma ile birlikte bilimsel araştırmaların ve çeşitli uygulamaların önünün açılması bekleniyor. Şirket henüz tam olarak bir tarih belirlemese bile muhtemelen kısa bir süre içerisinde dağıtıma sunulabilir. Peki sizce bu sistem ile birlikte dalgıçlar rahatlıkla su altında kalabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Alman veri istasyonu denizde gizemli bir şekilde kayboldu