Alman Otomobil Devi Porsche 22.000 Aracı Geri Çağırdı

porsche normal

Alman Ulaştırma Bakanlığı tarafından  yapılan açıklamada Dünyaca ünlü Alman otomobil devi Porsche’nin 22.000 otomobili emisyon yazılımlarındaki  hata nedeniyle geri çağırdığı bildirildi.

Alman otomobil devi Porsche ile ilgili ilk iddia Alman dergisi Der Spiegel dergisinde geçtiğimiz ay ortaya atılmıştı.

Porsche firmasının emisyon yazılımında büyük sorun yaşadığı bu araç, markanın Lüks SUV sınıfındaki gözdesi olan 3.0 motora sahip Cayenne modeli ve şirket tüm araçların geri çağrılma masraflarını karşılayacağını  söyledi. Kısa bir süre önce 2015 yılında yine bir başka Alman otomobil devi Volkswagen‘inde emisyon yazılımlarındaki büyük hatalar yüzünden dünya genelinde yaklaşık 500.000 aracını geri çağırmıştı.

Alman Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt‘in Perşembe günü yaptığı açıklamada bu araçlarda yazılım hatasının neyden kaynaklandığını bilmedikleri ancak Porsche firmasının en kısa zamanda bu hatasını düzelterek emisyon yazılımlarını yasalara uygun hale getireceğine inandıklarını söyledi.

Geçtiğimiz hafta  yapılan bir başka açıklamada ise Volkswagen‘in yan kuruluşları olan Audi‘nin Avrupa’da  dizel 850.000 otomobil için, Almanya‘da yaklaşık 60.000 otomobil için ücretsiz bir yazılım güncellemesi sunacağı bildirilmişti.