Alita Battle Angel zirvenin yeni sahibi oldu

alita battle angel

Senaryosunda James Cameron’un da imzası bulunan Alita Battle Angel açılış haftasında beklenildiği üzere zirvede yer aldı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Hali hazırda dünyanın en çok hasılat elde eden filmi Avatar’ın yaratıcısı James Cameron’un imzasını taşıyan Alita Battle Angel sonunda vizyona girdi. Cameron’ın Avatar 2’yi geciktirme sebebi olarak görülen Alita Battle Angel’ın gişede nasıl bir başarı yakalayacağı merak konusuydu.

Yönetmen koltuğunda Robet Rodriguez’in oturduğu film, beklenildiği üzere açılışı zirvede gerçekleştirdi. Kadrosunda Rosa Salazar, Christoph Waltz ve Jennifer Connelly gibi isimlerin yer aldığı Alita Battle Angel ilk hafta sonunda ABD’de 36.516 milyon dolarlık hasılata imza attı. Film dünya genelinde ise 130.885 milyon dolarlık hasılat topladı. Prodüksiyon bütçesi 170 milyon dolar olarak açıklanan filmin çıkış haftasında elde ettiği hasılat beklentilerin hayli altında kaldı. Özellikle de diğer James Cameron filmleri ile karşılaştırdığımızda Alita’nın sönük bir başlangıca imza attığını söyleyebiliriz.

Geçtiğimiz hafta en çok izlenen filmler

Alita Battle Angel’ın zirvede yer aldığı haftada The Lego Movie 2 ise 21.215 milyon dolarlık hasılatla 2. sırada yer aldı. Geçtiğimiz hafta vizyona giren film ikinci haftasında zirvedeki yerini kaybetti.

Vizyona yeni giren yapımlardan bir diğeri olan Isn’t It Romantic 14.210 milyon dolarlık hasılatla 3. sırada yer alırken, What Men Want ise 10.920 milyon dolarlık hasılatıyla kendine 4. sırada yer bulabildi.

Listenin son sırasında ise 9.816 milyon dolarlık hasılatıyla Happy Death Day 2U yer aldı.