iPhone 13 bekleyenlere kötü haber

Apple iPhone 13 Serisi 17 Eylül'de piyasaya sürülebilir!

Hali hazırda Türkiye de dahil pek çok ülkede iPhone 13 bulunamıyor. Görünen o ki bu stok sıkıntısı Şubat ayının sonlarına kadar devam edecek. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

iPhone 13 bekleyenlere kötü haber. Akıllı telefon pazarındaki lider isimlerden biri olan Apple geçtiğimiz Eylül ayında yeni nesil iPhone modellerini tanıtmıştı. Yeni nesil iPhone modelleri ABD ve Avrupa’dan kısa bir süre sonra Türkiye’de de satışa çıktı. Hatta neredeyse bu modellerin dünya ile aynı anda Türkiye’de de satışa çıktıklarını söyleyebiliriz.

Peki yeni nesil iPhone modellerinin satışları nasıl gidiyor? Hemen belirtelim. Türkiye de dahil pek çok ülkede iPhone stoğu bulmak imkansız. Evet yanlış okumadınız. Türkiye’de dahi iPhone 13 stoku bulamıyorsunuz.

Caviar altın kaplamalı PS5, iPad mini, AirPods Max ve iPhone 13 Pro'yu piyasaya sürdü

iPhone 13 bekleyenlere kötü haber

Bu telefonlar çok pahalı, hatta piyasa ortalamasının hayli üzerinde etiketlere sahipler diye düşünebilirsiniz. Buna rağmen iPhone 13 modelleri yok satmış durumda. Görünen o ki satmaya da devam edecek.

Keza Cupertino merkezli şirketten alınan son verilere göre iPhone 13 kıtlığı uzun bir süre daha devam edecek. Hatta önümüzdeki Şubat ayına kadar iPhone 13 stoklarının sağlıklı bir şekilde yenilenmesi beklenmiyor. Yani Apple Şubat ayına kadar sözünü verdiği satışları gerçekleştirecek. Stoktan satışlar ise muhtemelen Şubat ayından sonra başlayacak. Bu arada dip not olarak bu tablonun nedeninin çip krizi olduğunu da hatırlatalım.

WhatsApp “Topluluklar” özelliği üzerinde çalışıyor işte detaylar