Alanya açıklarında deprem meydana geldi

Alanya açıklarında deprem meydana geldi

Türkiye bugün bir deprem haberi daha aldı. Akdeniz’de Antalya’nın Alanya ilçesi açıklarında 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte detaylar.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesine göre, saat 06.21’de bir deprem meydana geldi. Deprem Akdeniz’de, Antalya’nın Alanya ilçesi açıklarında 5,3 büyüklüğünde kaydedildi. Deniz yüzeyinin 39,52 kilometre derinliğindeki depremin merkez üssünün Alanya’ya 56,92 kilometre mesafede olduğu ortaya çıktı.

Alanya açıklarında deprem meydana geldi

Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, depremin ilçede şiddetli hissedildiğini söyledi. Ardından açıklamalar gelmeye devam etti. Ürkmezer,  “Ben de depremle uyandım. Ekiplerimiz araştırma yapıyor, şu ana kadar ulaşan olumsuz bir durum yok” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Mahir Yıldız “Gardıroplar, avizeler sallanıyordu. Korkuyla uyandık, panikle çocuğumun odasına koştum. Gürültü oldu. O sırada herkesin evinin ışığı yandı. Sanırım herkes depreme uyandı” diye konuştu. AFAD sosyal medya hesabından “Geçmiş olsun Antalya. Alanya açıklarında meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem sonrası an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz” paylaşımında bulunuldu. Ortaya çıkan her depremde büyük İstanbul depreminin yaşanmasından korkan vatandaşlar yine korkulu anlar yaşadı diyebiliriz. Geçtiğimiz yaz ülkemiz deprem yangınları gibi bir çok olayla sarsılmış doğal afetler yüzünden zor zamanlar yaşamıştı. Bu yaz da deprem ve yangın haberlerinden uzak bir sezon geçirmemiz dileniyor. Umarız ki Türkiye daha fazla deprem veya afet olayıyla sarsılmaz.

Bilgisayar korsanları SSD üzerinden saldırıyor: Güvende değilsiniz