Akıllı telefon pazarında 2015 yılının detayları belli oldu!

akilli telefon sektoru

Markaları ve işletim sistemlerini bir kenara bırakıp daha geniş bir çerçeveden bakacak olursak, akıllı telefon sektörü 2015 yılında da büyüdü. Ancak bu büyüme yavaşlaya bir eğilimde. IDC tarafından açıklanan rakamlarla akıllı telefon sektöründe 2015 yılına hızlıca bakıyoruz.

akilli-telefon-sektoru

2007 yılında başlayan bir hamleyle dünyayı değiştiren akıllı telefon sektörü, beraberinde çok farklı sektörlerin gelişmesine de olanak tanıdı. Her şeyi bir kenara bırakalım, hangi marka ve hangi modeli kullandığınızın bir önemi yok. Dokunmatik ekranlı ve uygulama desteğine sahip bir cihaza sahipseniz, siz de bu habere konu olan kullanıcılardan bir tanesiniz.

IDC’nin raporlarına göre akıllı telefon sektörü 2015 yılında %9.8 oranında bir büyüme yaşadı. Yıl içerisinde toplamda 1.43 milyar akıllı telefon satışı gerçekleşti. Bu rakama tüm markalar dahil yani iOS veya Android ayrımı yok. Sektörde yaşanan bu büyüme oranı, önceki yıllar ile kıyaslandığında düşüş eğilimi içerisinde. Bu düşüş sektörün genelinde yaşanıyor ancak ilginç bir gelişme daha var. Kaybedilen büyüme oranını büyük markalar çok daha fazla hissediyor. Çünkü Çinli üreticiler 2015 itibariyle sektöre hızlı bir giriş yaptı. Bu giriş Samsung, LG, HTC, Asus, Huawei ve Apple gibi markaları artık etkileyecek boyutlarda.

Raporla ilgili aktaracağımız son dikkat çekici gelişme Afrika ve Orta Doğu bölgesiyle ilgili. 2015 yılında en büyük artış bu bölgelerde görülmüş. Afrika ve Orta Doğu’daki akıllı telefon talebi, geçen yıla göre %50 oranında artış gösteriyor. Dünyanın başka hiçbir yerinde böyle bir artış görülmedi.

Gelmiş geçmiş en kötü 6 Android cihaz!