HTC’nin mali raporu yatırımcıları tedirgin ediyor

htc aero ozellikleri 1

Tayvan’lı akıllı telefon üreticisi HTC, 2015 yılının üçüncü çeyreğine ait finansal raporlarını açıkladı. Bir süredir kan kaybeden şirkette zarar devam ediyor. HTC’nin 2015 maline durumuna ilişkin detaylar haberimizde.

htc-aero-ozellikleri-1

Akıllı telefon sektörünün önemli isimlerinden HTC, güncel mali durumunu gösteren raporları açıkladı. 2015 yılının üçüncü çeyreğine ait olan raporlara göre firmada işler yine iyiye gitmiyor. HTC, son olarak geçtiğimiz aylarda üç ana üretim tesisinden birini satma iddiasıyla gündeme gelmişti. Yatırımcıları endişelendiren mali durumun detaylarını sizlerle paylaşacağız.

2015 yılının üçünü çeyreğinde HTC, 660 milyon dolar gelir elde etmeyi başarmış. Bir önceki çeyreğe göre %7 oranında düşüş yaşayan firmada zarar oranı biraz olsun azalmış durumda. Yılın ikinci çeyreğini 157 milyon dolar zararla kapatan firma, 30 Eylül’de sonlanan üçüncü çeyrekte ise 139 milyon dolar kaybetti.

Ortaya çıkan bu kötü durumun sebebi sadece HTC değil. Bu yıl ilk kez akıllı telefon sektöründe bir durgunluk yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde diğer büyük markalarda da gelirlerin azalması veya zararları sizlerle paylaşmıştık. Dolayısıyla sektördeki duraklamadan HTC de nasibini almış görünüyor.

htc-mali-rapor-2015-3

Ancak firma bu yıl model gamında bazı değişiklikler yaptı. Geçtiğimiz haftalarda duyurulan HTC One A9 modelinden beklentiler büyük. Bir süredir orta seviyedeki modellerini güncellemeyen firma, tüm imkanlarını HTC One A9’a harcayacak gibi duruyor. Dolayısıyla 2016 yılında bazı değişiklikler olabilir.

Sağlıklı bir hayat için 6 giyilebilir teknoloji!