iPhone 12 için 5G anten tasarlanacak

iPhone 12 için 5G anten

Teknoloji devi Apple iPhone 12 için 5G desteklenecek. Geçen aylarda duyurulan ve yeni gelen bir habere göre ise Apple’ın kendi 5G antenini tasarlayacağı söylendi. Şirketin bu hamlesi teknoloji çevrelerinde konuşulmaya ve olumlu yorumlar almaya başladı.

5G haberleri kesinleşene kadar geçen sürede Apple’ın patent ve Qualcomm ile telif hakkı anlaşmazlığı nedeniyle iPhone 12’nin 5G ile birlikte gelemeyeceği söyleniyordu. Apple, Qualcomm’un 5G teklifinin sınıfının en iyisi olduğunu fark ederek firmayla anlaşma yoluma gitti ve Qualcomm X55 modemle güçlendirilen 5G iPhone cihazların piyasaya sürülmesine karar verildi.

iPhone 12 için 5G anten kullanımı

Fast Company isimli dergi tarafından yayınlanan son rapora göre ise Apple, Qualcomm’un QTM 525 antenlerinin yeni cihazları için yaratmak istediği şık endüstriyel tasarıma uyum sağlayamaması sebebiyle kolları sıvayarak kendi anten tasarımı üzerinde çalışıyor.

iPhone 12 için 5G anten yeni

Bu rapora göre bir açık kapı da bırakıldı diyebiliriz. Apple her ne kadar Qualcomm’a bağlı kalmak istemese de kendi çabalarının yetersiz kalması durumunda firmanın anten modülünü kullanmaya mecbur. Ayrıca, Apple’ın birkaç farklı tasarım yaptığını ve bunların aynı anda hem Qualcomm modemi hem de anteni kullanan başka bir tasarım olduğunu da söylemek gerekiyor. Aktarılanlara göre, Qualcomm QTM 525 anten modülünün 8 milimetreden daha kalın 5G akıllı telefon tasarımlarını destekleyeceği söyleniyor.

Apple birçok parçayı artık kendisi yapmak istiyor. Sizce şirketin bu stratejisi doğru mu?

iPhone 11 gece modu ile böyle fotoğraf çekiyor!