Akıllı telefon kameraları kendini aştı

CVPR 2021

Akıllı telefonlarda bulunan kameralar hızla gelişmeye devam ediyor. Ünlü teknoloji devi Sony’e göreyse, bu hızla giderse yakında DLSR’lerin fişi çekilebilir.

Akıllı telefon kameraları kendini aştı. Akıllı telefonlar, teknoloji piyasasında bulunan birçok cihazın ya ömrünü kısalttı ya da değerini azalttı. Örneğin bu cihazların piyasaya sürülmesinden önce, hayatımızda küçük radyolar vardı. Hadi bu ihtiyacı normal telefonların da gördüğünü düşünelim ancak ya müzik çalarlara ne demeli? En ünlü müzik çalar olan iPod’un fişini bile çeken öz kardeşi iPhone olmadı mı?

Türkiye'de tercih edilen telefon

Peki ama ya fotoğraf makineleri? Daha önce hemen herkesin çantasında ufak da olsa bir fotoğraf makinesi bulunur, en değerli anlar ya filmli ya da dijital fotoğraf makineleri ile kayda alınırdı. Tabi video kameraları hiç söylemiyoruz bile. İşte akıllı telefonlar yıldan yıla gelişerek tüm bu cihazların yaptığı işleri tek bir vücutta topladı. Bu durumda tabi ki diğer cihazların ya önemini azalttı ya da tamamen piyasadan çekilmelerine neden oldu.

Akıllı telefon sevkiyatları küresel çip krizi sebebiyle duraksadı

Akıllı telefon kameraları kendini aştı

Şu an için akıllı telefon kameralarının amatör kullanıcılar için fazlasıyla yeterli olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bununla birlikte çekimlerini biraz daha profesyonele yakın yapmak isteyenler hala DLSR kullanıyor. Ancak bunun da sonu sanıldığından çok daha yakın olabilir.

Akıllı telefonlar için geliştirdiği mobil kameralar ile teknoloji dünyasının bu alandaki bayrak taşıyan ismi olan Japon teknoloji devi Sony’e göre, yakın zamanda geliştirilecek yeni sensörler sayesinde akıllı telefonların kamera performansları DLSR’leri geride bırakabilir.

LG akıllı telefon üretimini durdurduğu bildirildi

Akıllı telefonların her yıl üzerine katarak geliştiğini, DLSR’lerin ise karınca hızıyla ilerlediğini düşündüğümüzde, Sony tarafından ortaya atılan bu iddianın hiç de olmayacak bir şey gibi görülemeyeceğini söylemek mümkün.

BMW X1 SUV’unun elektrikli versiyonunu çıkarıyor