Fotoğraf Makinesi Satışlarına Darbe Vurdu

foto 2

 Akıllı telefonların günden güne daha da gelişen kameralarının kompakt sınıftaki fotoğraf makinesi satışlarını etkiliyorlar. Öyle ki  bu sınıftaki satışların son bir yılda yüzde 18 küçülmüş durumda.

Günden güne daha gelişmiş kameralarla donatılan akıllı telefonların kompakt fotoğraf makinelerinin satışını önemli oranda azalttığı bir gerçek. Yapılan araştırmalara göre bu sınıftaki satışların son bir yıl içinde yüzde 18 küçülmüş durumda.

foto

Özellikle 2013 yılının başından itibaren, Türkiye pazarındaki kompakt fotoğraf makineleri satışlarının her ay 8-10 bin adet azalıyor. Fakat profesyonel sınıftaki DSLR tip makine satışlarının ise geçen yıla göre yüzde 90 oranında artmış durumda. Akıllı telefonların kameralarının gelişmesi ve fotoğraf paylaşma uygulamalarının fotoğraf çekmeye özendirmesi, profesyonel makinelere geçiş açısından bir hazırlık süreci oluşturuyor. Bu durum da en çok DSLR kategorisine yarıyor. Profesyonel fotoğrafçılığa adım atmak isteyenler için bir sonraki aşama DSLR’den geçiyor çünkü bugün kullandığımız akıllı telefonlar birçok kompakt makineden daha iyi fotoğraf çekiyor. Durum böyle olunca da cep telefonuyla fotoğrafçılığa başlayan kesim kompakt kategoriyi atlayıp direkt DSLR ürünlerine yöneliyor.

iPhone ‘a Özel Gözlük