Apple kulaklık satışları tavan yaptı

Apple kulaklık

Apple kulaklık satışları geçtiğimiz yıla kıyasla artarken, özellikle Beats kulaklık satışları tavan yaptı.

Araştırma şirketi Canalys’in kablosuz kulaklık pazarında yaptığı son araştırma, Apple’ın kulaklık satışları konusunda oldukça iyi bir yıl geçirdiğini ortaya çıkardı. Canalys tarafından yayınlanan rapora göre Apple’ın AirPod satışları geçtiğimiz yıla oranla yüzde 3 arttı. Şirket asıl artışı ise Beats tarafından yaşadı. Apple’ın dev bir anlaşmayla satın aldığı Beats’in kablosuz kulaklıklarının satışları adeta tavan yaptı. Apple AirPod satışları geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 3 artarken, Beats kablosuz kulaklık satışları geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 553 arttı.

Canalys’in raporunda sadece Airpod gibi kulak içi kablosuz kulaklıklar hesaba katıldı. Beats Studio Buds, Beats Fit Pro ve Powerbeats Pro bu kategori içine girerken, Beats Flex değerlendirme dışı tutuldu. Yani Beats Flex de dahil edildiğinde Beats kulaklıklarının satış rakamları daha da yükseliyor.

Beats’in kablosuz kulaklık satışlarını beş katına çıkarmasında Studio Buds kulaklıklarının payı büyük. En popüler Beats kulaklığı haline gelen Studio Buds’ın yanı sıra yeni çıkan Fit Pro da Beats satışlarını arttırdı.

beats

Beats’in büyük sıçrama yapmasına rağmen Apple kulaklık satışlarının önemli bir bölümünü hala AirPodlar oluşturuyor. 2022’in ilk çeyreğinde 19.3 milyon AirPod satılırken, 2.4 milyon Beats kulak içi kablosuz kulaklık satıldı. AirPod ve Beats kablosuz kulaklık satışları toplandığında, Apple kulaklık satışları geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 14 artış yaşadı.

Apple’ın bu alanda faaliyet gösteren iki farklı departmana sahip olması, Amerikalı teknoloji devinin çok geniş yelpazede bir kullanıcı kitlesine ulaşmasına alan açıyor. En üst segmentte Beats’in elit kulaklıkları rakip tanımazken, hemen altında da AirPod piyasadaki en iyi kablosuz kulaklıklardan biri olarak büyük ilgi görüyor.

Yandex CEO’su istifa etti