Akıllı Saat Dünyasını Sarsabilecek Bir Teknoloji: Sporcu Saatleri

sporcu saati

Giyilebilir teknoloji çılgınlığının en popüler ürünü akıllı saatler oldu. Satışa sunulan akıllı saatlerin, pek çok kimse tarafından satın alınacağı düşünülüyor. Bu nedenle de bu alanda rekabet büyüktür. Hatta buradan gelecek olan finansmanın kokusunu alan araba firması Nissan dahi akıllı saat piyasasına el atmıştı. Samsung firması akıllı saatini Galaxy Note 3 ürünüyle beraber piyasaya çok kısa zaman önce sürdü.

Ancak bu akıllı saatlerin de piyasada bir rakibi var. Özel tasarım sporcu saatleri, akıllı saatler piyasasını sarsabilecek olan yegane üründür. Akıllı saatler denen akıllı telefonlara bağımlı olan ürünler aslında pek özelliği olamayan, çok tane yeni bir ürün olmayan, piyasaya farklı bir atmosfere sokulmuş olarak sürülen, eskiden kullanılan bilgisayara bağımlı saatlerden farksızdır. Şimdi bilgisayar destekli saatlerde değişen, bilgisayarın yerini akıllı olan telefona bırakmasıdır. Sizin telefondan yapacağınız işlevlerinizi saatten yapmanızı sağlayacak olan akıllı saatler, sadece telefonunuzu cebinizden çıkarmamanıza imkan veriyor diyebiliriz. Ancak sporculara özel tasarlanan saatler pek çok özellik kendisine has bir şekilde bulunuyor. Sporcu saatleri denilen çok işlevsel olan ürünler, GPS desteği ve sporcuların hızını gösterebilecek bir teknolojiye sahiptir. Kalp atışlarını, kaydedilen eforu, kan hareketleri gibi bir sporcu için gerekli olan analizleri kendiliğinden yapabiliyor.

sporcu saati

Sporcuların bulunduğu kategoriye göre saatin özelliklerinde de değişiklikler görülebiliyor. Mesela bir dalgıcın sahip olduğu saatle, bir koşucunun saati arasında özellik bakımında farklı uygulamalar, kullanım imkanları yer alıyor. Saatlerin hepsi sağlam ve darbeye karşı dayanıklı tasarlanmıştır. Bu saatler akıllı saat piyasasına karşı daha hızlı bir ivme kazanarak yolunu bulabilir. Çünkü ek bir sisteme gerek duymuyor kendisi. Yani kolunuza taktığınızda aynı zamanda telefonunuzun da yanınızda yer almasına gerek yok. Ama henüz rekabet konusunda söz söylemek için erkendir. Akıllı saat satış rakamları elimize geldiğinde analistlerin yaptığı tahminlerin ne kadar geçerli olduğunu anlayacağız. Bana göre akıllı saat teknolojisi pek de istenildiği düzeyde ilgi çekmeyecektir. Çünkü sunduğu özellikler, yeni duyduğumuz dikkat çeken nitelikler değildir.