Fitbit, Pebble akıllı saate desteğini kesiyor

fitbit

Akıllı saat pazarının ivme kazandığı dönemde, Pebble muazzam bir sıçrama gerçekleştirmişti. Uygun fiyatı ve kullanışlı yapısı ile dikkatleri üzerine çeken Pebble akıllı saatleri kısa sürede önemli bir kullanıcı kitlesine erişmeyi başarmıştı. Fakat her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi, artık Pebble akıllı saatlerin de sonunun geldiğini söyleyebiliriz. Keza Fitbit, artık Pebble için destek vermeyeceğini açıkladı.

Fitbit artık destek vermeyecek

Peki Fitbit, Pebble akıllı saatlerinden desteğini kestiğinde ne olacak? Öncelikli olarak Pebble appstore, ses tanıma özellikleri, iOS’te SMS ve e-posta yanıtları, 3. taraf uygulamaların bazı özellikleri ve CloudPebble devre dışı kalacak. Yani saydığımız tüm bu hizmetler artık kullanılamayacak.

Fitbit, Pebble saatlerine olan desteğin 30 Haziran itibari ile tamamen kesileceğini belirtti. Yani kolunuzdaki Pebble akıllı saati randımanlı bir şekilde kullanabilmek için önünüzde yaklaşık olarak 6 aylık bir süre mevcut.

Elbette bu durum akıllara şu soruyu getiriyor. 30 Haziran’dan sonra Pebble akıllı saatler çalışmayacak mı? Fitbit yetkilileri, 30 Haziran sonrasında da saatlerin ve yüklü olan uygulamaların çalışmaya devam edeceğini söylüyorlar. Yani yeni bir uygulama yükleyemeseniz bile, yüklü olan uygulamalar kısmi olarak çalışmaya devam edecek.

Kısacası, 30 Haziran sonrasında Pebble akıllı saatlerin, normal bir saate dönüşeceğini söylemek sanırım pek de yanlış olmayacaktır. İyisi mi böyle bir saate sahipseniz, yazılım desteği kesilmeden elden çıkarmaya gayret gösterin.

Siri tüm rakiplerini geride bıraktı