Razer Nabu Bileklikler Ertelendi

Razer Nabu Bileklikler Ertelendi

Razer Nabu akıllı bilekliklerin çıkış tarihi, yapım aşamasında karşılaşılan sorunların giderilebilmesi için ertelendi.

Akıllı bilekliker, son dönemde hızla yükselişe geçen giyilebilir cihazlar arasında en çok ilgi gelen ürünlerin başında geliyor. Ancak son dönemde akıllı bileklik kullanımı sebebiyle ortaya çıkan sağlık problemleri, hem kullanıcıları hem de akıllı bilklik üreticilerini endişelendiriyor. Bu konuda ilk örnek geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı ve Fitbit’in Force akıllı bilekliğini kullanan bazı kullanıcılar ciltlerinde oluşan kızarıklıklar ve isilikler sebebiyle şikayetçi olmaya başladılar. Bu durum Fitbit’in ürünlerini piyasadan çekmesine sebep oldu ve yaşanan bu sağlık sorunları başta Razer Nabu olmak üzere birçok yeni akıllı bileklik için de oldukça endişe verici sonuçlar doğurdu.

Razer_Nabu_DG

Razer yeni akıllı bilekliği Razer Nabu‘yu bu ay içerisinde piyasaya sürmeye hazırlanıyordu ama akıllı bileklik kullanımı sonrası ortaya çıkan sağlık sorunları sebebiyle ürünün çıkış tarihi ertelendi. Razer Nabu kullanımının ciltte tahrişe sebep olduğu tespit edilmiş değil ama son dönemde yaşanan sorunlarla karşılaşmak istemeyen firma, kendisini sağlama almak adına ürününün çıkış tarihini ertelemeye karar vermiş.

Razer Nabu akıllı bilekliklerin Mayıs veya Haziran ayında piyasaya sürüleceği belirtiliyor. Arada geçen bu iki aylık sürede ise Razer’in sağlık testleri yapacağı ve Razer Nabu‘nun herhangi bir sağlık sorununa sebebiyet vermeyeceğinden emin olacağı söyleniyor. Akıllı bilekliklerin kullanıcılar tarafından özellikle spor yaparken kullanılıyor olması, bilekliklerin bu aktivite sırasında cilde fazlasıyla sürtünmesine ve tahriş etmesine sebep oluyor. Ancak çıkış noktası bu tür aktivitelerde kullanılmak olan akıllı bilekliklerin, daha ciddi sorunlarla karşılaşmamak için bir an önce yaşanan bu sorunları arkasında bırakması gerekiyor.

BlackBerry Mücadeleye Devam Ediyor