AirTag 2’nin üretim tarihi ortaya çıktı

airtag 2

Apple analisti Ming-Chi Kuo yeni paylaştığı öngörü raporunda, AirTag 2’nin ne zaman seri üretime gireceğini açıkladı.

Ming-Chi Kuo’nun ileri sürdüğüne göre yeni AirTag, 2024’ün 4. çeyreği içinde seri üretime girecek. Kuo, AirTag 2‘nin Vision Pro gözlüğüyle daha iyi bir entegrasyona sahip olacağını söyledi. Bunun dışında cihazdaki yeniliklerle ilgili bir şey demedi ve başka ek ayrıntı vermedi.

2021 Nisan ayında piyasa sürülen mevcut AirTag’ta U1 isimli UWB çipi yer alıyor. UWB, Ultra Wideband yani Ultra Geniş Bant demek. Wi-Fi, AirDrop vs… U1 çipi sorumlu. iPhone 11’den beri iPhone’larda, Apple Watch 6/7/8’de U1 yongası var. Kuo’ya göre iPhone 15’te 7 nm süreciyle üretilmiş olan U2 çipi yer alacak. Düşük nm süreci daha yüksek performans ve daha az güç tüketimi demek. Muhtemelen AirTag 2’de de U2 kullanılacaktır.

airtag 2

Apple’ın U2 çipine geçmesinin en büyük nedeni Vision Pro gözlüğü. Ming-Chi Kuo, Vision Pro’nun ekosistemdeki yerini sağlamlaştırmak ve rekabetçi olması için entegrasyonun iyi olması gerektiğini, Apple’ın da bu yüzden agresif bir plan uygulamaya başladığını vurguladı. Entegrasyon ve ekosistem için gerekli ana donanım ise Wi-Fi ve UWB.

Bunlarla birlikte iPhone 16 serisinin Wi-Fi 7 desteğine sahip olacağı söyleniyor. Wi-Fi Alliance’a göre Wi-Fi 7 en az 30 Gbps hız sağlayacak, hatta hızı 40 Gbps’ye bile ulaşabilir. Wi-Fi 7 ayrıca 320 MHz kanalları da kullanabiliyor ve 4K QAM teknolojisini destekliyor. Sonuç olarak aynı sayıda antenle Wi-Fi 6’ya göre 2.4 kata kadar daha yüksek hız sağlayacak.

Wonder Woman 3 için hazırlıklar başladı