Airbnb, kalıcı uzaktan çalışma seçeneği getirdi!

Airbnb, kalıcı uzaktan çalışma seçeneği getirdi!

Bazı şirketler, çoğu insan artık COVID-19’a karşı aşılanmış olduğundan, çalışanlarının haftada birkaç kez ofise gelmelerini zorunlu tutmaya başladı. Ancak Airbnb onlardan biri değil. İşte detaylar.

Şirket CEO’su Brian Chesky, çalışanlarını sonsuza kadar uzaktan çalışma seçeneğine sahip oldukları konusunda bilgilendirdi. Ofiste çalışmak için “az sayıda sebep” var. Bu sebeple Airbnb çalışanlarının çoğunluğu istemezlerse gelmek zorunda kalmayacaklar. Chesky:”Dünyanın en iyi insanlarını işe almak ve elimizde tutmak istiyoruz. Yetenek havuzumuzu ofislerimizin etrafındaki bir işe gidip gelme yarıçapıyla sınırlandırırsak, önemli bir dezavantaja düşeriz. En iyi insanlar her yerde yaşar, tek bir yerde yoğunlaşmaz. Biz de çeşitli topluluklardan işe alım yaparak, daha çeşitli bir şirket olacağız” ifadelerini kullandı.

Airbnb, kalıcı uzaktan çalışma seçeneği getirdi!

CEO, Airbnb’nin uzaktan çalışmak için kayıt rezervasyonu yapan insanlar sayesinde pandemiden hızla kurtulduğunu belirtti. Ayrıca dünyanın artık esnek çalışma düzenlemelerine daha açık olduğunu kanıtladığını söyledi. Görünüşe göre 2021’in ikinci yarısında web sitesinde rezerve edilen gecelerin yüzde 20’si bir aydan uzun konaklamalar içindi.

Airbnb, çalışanlarına ülkelerinin neresinde çalışmayı seçerlerse seçsinler aynı maaşı ödeyecek. Haziran ayından itibaren hem maaş hem de öz sermaye için ülkeye göre ödeme katmanları uygulayacak. Böylece bulundukları yere göre daha az ödeme alanlar yakında daha fazla kazanabilecekler. Ancak uluslararası hareketler çok daha karmaşık ve şirket, bu yıl başka bir ülkede yaşamaya karar veren çalışanları destekleyemeyeceğini söyledi.

Google Play Store güvenlik listelerini kullanıma sunuyor