AFAD mesajlarının sırrı ortaya çıktı!

AFAD

17 Ağustos İstanbul depremini anlamk için AFAD tarafından gün boyu gönderilen mesajların sırrı bugün ortaya çıktı. İşte detaylar.

17 Ağustos 1999 tarihindeki İstabul depreminin 21. yıl dönümünde AFAD tarafından operatör fark etmeksizin tüm vatandaşlara mesaj gönderilmişti. Her yıl gönderilen bu mesajlar bu yıl birden fazla olmasıyla dikkat çekmişti. Yaklaşık saat başı mesaj gönderen AFAD’ın bu mesajları neden gönderdiği ortaya çıktı.

İkinci el telefon satışında yeni dönem başlıyor!

Twitter‘da AFAD’ın göndermiş olduğu bu mesajlara anlamsız bir şekilde tepki gelmişti. AFAD Yönetimi Başkanı Mehmet Güllüoğlu vatandaşlardan gelen bu tepkiler için bir açıkalama yaptı.

Mehmet Güllüoğlu yaptığı açıklamalarda; “AFAD’dan gelen SMS’ler üzerine: Telefon çocukta değil. Bir kamu hizmeti olarak operatörlerle birlikte gönderiyoruz. Yani kimse bu işten para kazanmıyor. AFAD kimseye yürümüyor ama evet hepinizi, bu ülkenin bütün insanlarını çok seviyor. Deprem unutulan bir gerçek, lütfen bu hatırlatmaları dikkatle okuyun. Sizin ve sevdiklerinizin hayatını kurtarabilir. Son olarak, @AFAD_gonullu’sü oldunuz mu?” ifadelerini kullandı.

AFAD’ın gün boyunda göndermiş olduğu mesajların sırrı da böylelikle çözülmüş oldu. AFAD’ın göndermiş olduğu mesajlarda, acil durumlarda vatandaşların neler yapması gerektiğine dikkat çekilmişti. Vatandaşı acil durumlar için bilgilendiren AFAD’ın çok mesaj gönderiyor diye eleştirilmesi de oldukça garip oldu diyebiliriz.

AFAD