Adobe, AI özelliklerini Photoshop, After Effects ve Premiere Pro’ya getiriyor

Adobe, AI özelliklerini Photoshop, After Effects ve Premiere Pro'ya getiriyor

Adobe dünya genelinde en çok kullanılan uygulamalar arasında yer alıyor. Şirket şimdi özelliklerini genişletiyor. İşte tüm detaylar.

Photoshop’taki Neural Filters veya Acrobat’ın Liquid Mode’u gibi özellikleri güçlendirmek için Sensei AI sistemini kullanan Adobe, makine zekasının yardımından uzun süredir yararlanıyor. Salı günü platform, şirketin topluca Firefly olarak adlandırdığı üretken modeller ailesini nesil AI özelliklerini tanıttı. Bu özellikler ile hem görüntüler hem de yazı tipi efektleri oluşturulabilecek. Adobe’nin Dijital Medya İşletmesi başkanı David Wadhwani Salı günkü yayında, “Üretken yapay zeka, yaratıcı ile bilgisayar arasındaki iletişimi daha doğal, sezgisel ve güçlü bir şeye dönüştüren yapay zeka güdümlü yaratıcılığın bir sonraki evrimidir” dedi. “Adobe, Firefly ile yapay zeka destekli “yaratıcı içerikleri” doğrudan müşterilerin iş akışlarına taşıyacak. Böylece tüm yaratıcılar için üretkenliği ve yaratıcı güveni artıracak.”

Adobe, AI özelliklerini Photoshop, After Effects ve Premiere Pro'ya getiriyor

Bununla birlikte, dijital sanatçılar artık profesyonel kalitede illüstrasyonlar yaratabilecekler. Şirkete göre Firefly ailesinin ilk modeli, Adobe’nin Stock fotoğraf kataloğundaki “yüz milyonlarca” görüntü, açık lisanslı içerik ve kamu malı olan içerikler üzerinde eğitildi. Artık günümüzde dijital sanatçıların yaptıkları eserlerin bir sınırı yok ve bu sebeple şirket bünyesine daha fazla özellik detayı ekleyerek deneyimini üst düzeye taşımayı hedefliyor. Böylece kullanıcı deneyimi iyileştirilerek, kullanıcılara daha profesyonel araçlar sağlanacak. Daha fazla özellik de yakında eklenecek.

Microsoft, kendi mobil uygulama mağazasıyla Google ve Apple’a rakip olacak