Adobe Photoshop’un en yeni beta sürümü yeni özelliği ile şaşırttı

Adobe Photoshop'un en yeni beta sürümü yeni özelliği ile şaşırttı

Adobe Photoshop en yeni sürümündeki özellik ile şaşırttı. İşte tüm detaylar.

Adobe, üretken yapay zeka destekli düzenleme yeteneklerini Photoshop’a ekledikten yaklaşık bir yıl sonra, ürününü daha da fazla yapay zekayla güçlendiriyor. Salı günü şirket, Photoshop’un doğrudan uygulama içinde basit metin istemleriyle görseller oluşturma yeteneğine kavuştuğunu duyurdu. Ayrıca yapay zekanın referans görsellerden ilham alarak yeni görseller oluşturmasını ve arka planları daha kolay oluşturmasını sağlayan yeni özellikler de geldi. Adobe, araçların Photoshop kullanımını hem profesyoneller hem de meraklılar için kolaylaştıracağını düşünüyor.

Adobe Photoshop'un en yeni beta sürümü yeni özelliği ile şaşırttı

Photoshop’un kıdemli pazarlama direktörü Erin Boyce, Engadget’e bir röportajda “Büyük, boş bir tuval bazen en büyük engel olabilir” dedi. “Yeni özellikler gerçekten yaratım süresini hızlandırıyor. Aklınızdan bir şeyi tuvale aktarma fikri hiç bu kadar kolay olmamıştı.” Yeni özelliğe kısaca “Görüntü Oluştur” adı veriliyor ve Photoshop’ta, görüntüleri uygulamaya aktarmanıza olanak tanıyan geleneksel seçeneğin yanı sıra bir seçenek olarak sunulacak.

Engadget’e gösterilen bir demoda, bir Adobe yöneticisi, örneğin boş bir salata tabağının resmini daire içine aldı ve Photoshop’tan bunu AI tarafından üretilen domateslerin resmiyle doldurmasını istedi. Ayrıca domateslerin çeşitlerini oluşturabildi ve bunlardan birini nihai görüntü olarak seçti. Başka bir örnekte yönetici, yapay zeka tarafından üretilen bir ayının tuttuğu akustik gitarı, yalnızca metin komutlarını kullanarak oluşturdu.

Rus mahkemesi, Meta’nın sözcüsünü altı yıl hapis cezasına çarptırdı