Honor, küresel akıllı telefon pazarında Samsung’u gözüne kestirdi

hh6

Android denilince akla gelen ilk akıllı telefon üreticisi kuşkusuz Samsung’tur. Honor ise son zamanlardaki yükselişiyle dikkat çekiyor firma gözünü Güney Koreli teknoloji devinin koltuğuna çekirmiş durumda. 

Samsung, küresel akıllı telefon pazarında çok uzun bir süredir lider durumda, ancak görünüşe göre Koreli teknoloji devi yakında Honor şeklinde yeni bir rakibe sahip olabilir. Honor CEO’su Zhao Ming, Mobile World Congress (MWC) 2023’te şirketin küresel akıllı telefon pazarına katılma ve Samsung dahil bu kategorideki her firma ile rekabet edebileceğini gösterdi.

Honor, Shenzhen merkezli devlete ait bir akıllı telefon markasıdır ve gözünü akıllı telefonlarının pil ömrü, iletişim, fotoğrafçılık, ekran ve yapay zeka dahil olmak üzere çeşitli yönlerini iyileştirmeye dikmiştir. Şirket, küreselleşme de dahil olmak üzere birçok konuda en güçlü rakiplerle rekabeti kazanmayı hedefliyor.

Honor

Şirket, Magic 5 ve Magic 5 Pro’dan oluşan Magic 5 standart akıllı telefon serisini dünya çapında piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu cihazlar, 2023’ün ikinci çeyreğinde sırasıyla 899 € ve 1199 € karşılığında satın alınabilecek. Samsung’un MWC 2023’teki görünümü, şirketin Galaxy S23 serisi ve 1 Şubat’ta Unpacked’da tanıtılan Galaxy Book 3 dizüstü bilgisayarları dışında gösterecek pek bir şeyi olmadığı için biraz iç açıcı değildi. Bu arada, Honor da dahil olmak üzere Samsung’un rakiplerinin yapacak daha ilgi çekici duyuruları vardı.

Bununla birlikte, rekabet her zaman sağlıklıdır ve Samsung, küresel akıllı telefon pazarında bir rakibe daha sahip olmaktan yararlanabilir. Şirketi diken üstünde tutabilir ve onu daha da fazla yenilik yapmaya zorlayabilir. Honor’un küresel akıllı telefon pazarında önemli bir oyuncu olma arayışında nasıl ilerleyeceğini yalnızca zaman gösterecek, ancak Samsung’un endişelenmesi gereken bir rakibi daha olacağı açık.

Xiaomi, Redmi Note 8 için yazılım desteğini askıya aldı