Huawei Watch D inceleme: Tansiyon ölçebilen akıllı saat!

dgadfga

#İŞBİRLİĞİ

 

Günümüzde pek çok markanın akıllı saatler üzerine çalışmaları var. Şüphesiz Huawei de önemli oyunculardan bir tanesi. Çin menşeli şirketin Huawei Watch D adını verdiği ürünü ise, diğer akıllı saatlerden rahatlıkla sıyrılabiliyor. Zira bu saat, kayışının iç kısmında bir hava yastığı sistemi bulunduruyor ve böylelikle saniyeler içinde tansiyonunuzu ölçebiliyorsunuz. Evet, doğru okudunuz.

Huawei Watch D ( https://consumer.huawei.com/tr/wearables/watch-d/ ) , tasarım hatları itibarıyla hem sade bir yapıda. Köşelerden yumuşatılmış dikdörtgen bir ekrana, güçlü bir metal çerçeveye ve bilekte rahatsızlık uyandırmayan geniş kesimli silikon kayışlara sahip.

51 x 38 x 13.6 mm boyutları bulunan ve yaklaşık 41 gram ağırlıktaki saat, beraberinde gelen manyetik şarj yatağı yardımıyla kolaylıkla şarj edilebiliyor. Ayrıca kutuda yedek kayışları da görüyoruz.

Ürün, deneyimlediğimiz süreçte, sağlamlık hissi uyandıran yapısı, dokunuşlara hızlı cevaplar veren ekranı ve tabii ki tansiyon ölçebilen yapısıyla beğenimizi kazandı. Unutmadan, cihazımızın IP68 suya ve toza karşı dayanıklı yapıda geldiğini de belirtelim.

Huawei Watch D inceleme: Tansiyon ölçebilen akıllı saat!

Evet, Huawei Watch D ile kısa sürede tansiyonunuzu bilekten ölçebiliyorsunuz. Bu süreç, elektronik tansiyon cihazlarından pek de farklı değil aslında. Ölçüm esnasında, kayışın iç kısmındaki hava yastığı şişiyor ve bileğinizde baskıyı hissediyorsunuz. Sonrasında da size sonuçlar sunuluyor. Bu sonuçlar iyi mi, yoksa kötü mü, bu konuda da bilgilendiriliyorsunuz.

Biz, farklı aralıklarla hem saatin tansiyon ölçüm teknolojisini deneyimledik hem de sıklıkla kullanılan Omron markasının elektronik tansiyon cihazıyla örnek ölçümler gerçekleştirdik. Elde ettiğimiz veriler, birbirlerine oldukça yakın çıktı, ki bu da saatteki teknolojinin güvenilir sonuçlar verdiğini gösteriyor.

Yine de, akıllı saatlerin “tıbbi ürünler olmadığını” hatırlatmakta yarar var. Tabii ki sunulan sonuçlar önemli, ama daha doğru teşhis için mutlaka bir sağlık kuruluşuna gitmenizi önemle hatırlatalım.

Huawei Watch D, 1.64 inç Amoled ekrana sahip

Saatimiz, 1.64 inç Amoled ekranla geliyor. 456 x 280 çözünürlük sunan bu ekran, hem iç hem de dış mekân kullanımlarında yeterli bir parlaklık düzeyine sahip. Dokunuşlara verilen cevaplar da genellikle yeterli. Arayüz, güncel amiral gemisi pek çok modele kıyasla pek akıcı görünmese de kullanımının kolay olduğunu ve birkaç dakikalık deneyimler neticesinde yeni kullanıcıların alışabileceğini söyleyebiliriz.

Peki ekran demişken, ekranın sağ yan tarafında iki tane de fiziksel tuş var. Bunlar ne işe yarıyor, biraz da bunlardan bahsedelim…
Üstteki tuş ile, uygulama ve çeşitli özelliklerin bulunduğu listeye erişebiliyoruz.

Alttaki tuş ise, kısayol tuşu olarak görev alıyor. Tek dokunuşla tansiyon ölçme özelliğine erişebilirsiniz. Tabii isterseniz ayarlara giderek bu tuşu farklı bir özelliğe de atayabilirsiniz.

Huawei Sağlık uygulamasını kurmayı ihmal etmeyin

Huawei Watch D akıllı saat, HarmonyOS işletim sistemine sahip. Android ve iOS işletim sistemli akıllı telefonlarla uyumlu çalışıyor. Biz, deneyimlerimizi Android telefonlarla gerçekleştirdik ve bir sorunla karşılaşmadık.

Tabii daha iyi performans ve verilerin detaylı takibi için telefonunuza Huawei’nin Sağlık uygulamasını kurmalısınız. Burada bir profil oluşturabilir ve günden güne attığınız adım sayısından yaktığınız kaloriye, uyku verilerinizden tansiyon detaylarınıza kadar her veriyi görebilirsiniz.

Bu arada, saatimiz üçüncü parti uygulamalara da destek veriyor. Liste biraz kısıtlı gerçi, ama hiç olmamasından iyidir diyelim.

Huawei Watch D inceleme: Tansiyon ölçebilen akıllı saat!

70’den fazla egzersiz modu var

Koşu, yürüyüş, kürek, bisiklet, yüzme ve daha pek çok popüler egzersiz modu sunuluyor. Bu, spor tutkunları için tabii ki güzel bir detay. Koşmak, yürümek gibi temel modları otomatik algılama özelliği de sunuluyor, ki bu zaten çoğu saatte de olan bir detay. Es geçilmemesi önemliydi.

Peki mesaj bildirimleri geliyor mu, hızlı yanıtlar var mı, gelen aramaları cevaplayabiliyor muyuz, bu gibi soruları da yanıtlayalım…

Pek çok uygulamadan mesaj bildirimleri saatinize geliyor. Tabii bu süreçte telefonunuzla Bluetooth üzerinden bağlantı kurulması şart.

Eğer sizi biri ararsa, detayları saat ekranından görebiliyorsunuz. İster hazır metin mesajlarından birini seçerek gönderebilirsiniz, isterseniz de saat ekranı üzerinden aramayı reddedebilirsiniz. Evet, saat üzerinden konuşma gerçekleştiremiyorsunuz.

Ya pil ne durumda?

Huawei Watch D’de 450mAh pil kullanılıyor. Bu pil, beraberinde gelen şarj yatağıyla kolaylıkla şarj edilebiliyor. Ürün, tek şarj ile tipik kullanımda 7 günü görmenize yardımcı oluyor. Tabii spor modları ve sağlık özellikleriyle yoğun ilgilenirseniz, ister istemez kullanım ömründe azalmalar gözlenecektir.

Huawei Watch D, ne zaman satışa sunulacak?

Ürün, aslında uzun süredir yurt dışında satışta bulunuyor. Ülkemizdeki bazı internet sitelerinde de satıldığını görüyoruz, ama henüz Huawei üzerinden resmi bir satış yok. Yetkililer, çok yakın zamanda cihazın Türkiye’de satışta olacağının müjdesini veriyor. Fiyat bilgisi ise şimdilik belirsiz.

Huawei Watch D hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayınız

 Güncelleme: Huawei Watch D, Sağlık bakanlığı tarafından Medikal cihaz onayını aldı

Vivo Y22s akıllı telefon inceleme: 2022’nin son videosu!


Yorumlar kapatıldı.