ABD’de Yaşanan İlginç Doğa Olayı

ne

ABD içerisinde Sheyenne nehrinde çok fazla rastlanılmayan bir doğa harikası meydana geldi. Balık tutmak için nehre ulaşan iki kişi nehrin ortasında beliren dairsel kütlenin fotoğraflarını çekip, paylaştıktan sonra durumun ne olduğu anlaşıldı.

Bazen sosyal ağlar daha fazla işe yaramıyor değil. Balık tutmak için nehre giden iki balıkçı, nehirde rastladıkları olağan üstü olayı fotoğraflayıp, kısa sürede paylaşmaları, yaşanan olağan üstü olayın, nadir rastlanan bir doğa olayı olduğunu ortaya çıkarttı. Fotoğraftan haberdar olan uzmanlar söz konusu yaşananın bir mucize değil, doğanın bir gereği olduğunu anlattılar.

ne

Uzmanların söylediklerine göre soğuk bir hava kütlesinin henüz donmaya hazır olmaya nehre ulaşmış olması, bazı buz kütlelerinin nehrin yüzeyinde değişik şekiller meydana getirmesi olduğunu söylediler. Dairesel şekilde beliren buz kütleleri, sert olmadıkları uzamanlar tarafından söylenenler arasında. Tam donmaya hazır bir nehir olmadığı için yumuşak bazı buz kültleri oluşturmuş. Bu kütlenin içerisinden geçmek mümkün yani.