Kağıt Uçaklarda Artık Akıllı Oldu

uçak1

Akıllı telefonlar sadece telefon konusunda bizlere çağ atlatmış değiller. En azından bu haberi okuduğunuz zaman bunun bu şekilde olmadığını anlayacaksınız. Akıllı telefonlar için geliştirilen bir uygulama, çocukken uçurduğumuz kağıt uçakların yönlendirilmesini sağlıyor.

Kickstarter tarafından desteklenen bir icat, akıllı telefonlar sayesinde uçaktan kağıtları daha fonksiyonel hale getiriyor. Çocukken hemen yaptığımız uçakları gelişi güzel uçurur, arkasından izlemekle yetinirdik. Tabiri caizse saldım çayıra mevlam  kayıra şeklinde bu yaptığımızı ifade edebiliriz. Ancak geliştirilen bir aparatın kağıttan yaptığınız uçaklara takılması, aparatla iletişimi sağlayan uygulamanın da, akıllı telefonlara kurulmasıyla her şey tamam oluyor.

uçak

Kağıtuçakta bulunan aparatla akıllı telefona indirilen uygulama ilitişim halinde olduğu için yönlendirme yapılabiliyor. Uçağın kumandası sizde oluyor. 10 metreye kadar yükselebilmeyi sağlayan bu aparat, çarpmalara karşıda dayanıklı hale getirilmiş. Kısa zamanda da üretime geçeceğe benziyor.