BKM Netflix olayı için açıklama yaptı!

Organize İşler Sazan Sarmalı

Organize İşler Sazan Sarmalı filminin vizyonda iken Netflix’e gelmesi büyük olay yaratmıştı. Bugün ise BKM cephesinden Organize İşler Sazan Sarmalı’nın neden dijital platforma geldiğine ilişkin resmi açıklama yapıldı.

Türk sinema sektöründe bir devrim olarak gösterilen Organize İşler Sazan Sarmalı filminin daha vizyondayken dijital platforma gelme olayı büyük ses getirmişti.

Sinema sektörünün geleceğini dijitalde gören Yılmaz Erdoğan, sinema sektöründe parayı döndüren isimler tarafından eleştirilmişti.

Organize İşler Sazan Sarmalı 2 milyon seyirciyi aştı!

Bugün ise BKM cephesinden Organize İşler Sazan Sarmalı filminin neden Netflix’e geldiğine dair ilk resmi açıklama geldi.

BKM cephesinden gelen açıklama sinama kültürünün dijital platforma kayacağını gözler önüne seriyor.

Sinemada bir bilet fiyatının 30 TL’lere ulaşması, sinema sektörüne ağır darbe vurmuştu. Bu tip ücretli abonelik sistemleri ile hem uygun fiyata hem de daha fazla kişiye hitap etmek mümkün.

BKM neden Netflix’i tercih etti?

BKM; “Organize İşler Sazan Sarmalı” filminin Netflix üzerinden Türkiye dahil toplam 190 ülkede yayına açılacağı aktarılan açıklamada, BKM olarak, sonuna kadar desteklediğimiz ve yasalaşmasından büyük memnuniyet duyduğumuz sinemalarla ilgili düzenlemenin; kampanyalar ve yazılımlarla ilgili kısmının yürürlüğünün, teknik ve ticari nedenlerle 1 Temmuz 2019’a ertelenmiş olmasına rağmen, filmlerimizin vizyon tarihini ertelemedik ve sezon için hazırladığımız tüm filmlerimizi vizyona çıkarma kararı aldık. Sektörümüzde yaşanan krizde ve değişen dünya koşullarında sinemayı ayakta tutmak adına Netflix ile yaptığımız bu anlaşmanın Türk sinemasını daha iyi yere taşıyacağına eminiz.” ifadelerine yer verdi.

Organize İşler Sazan Sarmalı