ABD ordusu SpaceX ile birlikte çalışacak

SpaceX

Uzay konusunda üstünlük sağlamak isteyen ABD ordusu SpaceX ile önemli bir gelişme yakalamaya çalışacak. Elon Musk’ın CEO görevini yürüttüğü şirkette birçok uzun vadeli proje hayata geçirilmeye çalışılıyor.

SpaceX Başkanı ve COO’su Gwynne Shotwell ABD ordusu ile işbirliği yapma potansiyelinin olduğunu gösterdi. SpaceX her ne kadar uzay alanında hızlı olsa bile ABD ordusunun bundan pek eksik kalır tarafının bulunduğunu söyleyemeyiz. Her iki hırslı kuruluş uzay çalışmalarında belirleyici taraf olmaya çalışacak.

ABD ordusu SpaceX teknolojilerinden yararlanmak istiyor

Her ne kadar özel bir şirket olsa bile SpaceX, gerçekten de ciddi bir teknoloji bilgi ve birikime sahip. Bunun farkında olan ABD ordusu, kuruluşun sağladığı imkanlardan yararlanmak istiyor.

starship projesi

ABD ordusu gibi bir çok kuruluşun dikkatini çekmeye çalışan SpaceX, elbette bunu kolay bir şekilde sağlamadı. Starship hareketleri ile başlayan hızlı uzay macerası Starlink projesi ile devam etti. Böylece büyük bir dikkat çekme imkanının da yolu açılmış oldu. Örneğin şirket şu anda 30.000 tane uyduyu uzaya göndermek için telekomünikasyon kuruluşları ile anlaşma imzaladı.

Uzay alanında orduların bu kadar aktif olması bazı çevreleri rahatsız edebiliyor. Daha barışçıl bir dünyanın oluşturulması için SpaceX gibi şirketlerin ABD ordusu gibi askeri kuruluşlarla birlikte çalışmaması gerektiği ifade ediliyor. Peki sizce SpaceX gibi şirketlerin sahip olduğu teknolojiyi askeri kurumların kullanması güvenlik tehdidi oluşturuyor mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

SpaceX teknolojileri NASA tarafından paylaşılabilir