Türkiye’nin ilk yapay zeka bölümü 30 kontenjanla açıldı

yapay zeka

Üniversite tercihi yapacak adayların kafasını karıştırabilecek Türkiye’nin ilk yapay zeka bölümü sonunda açıldı. Dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu meslek gruplarından bir tanesi olarak adlandırılabilecek yapay zeka mühendisliği, Türkiye için de büyük bir ihtiyaç. Özellikle de üniversite tercihlerinin yapılacağı şu sıralar öğrencilere destek olabilecek haberimizin detayları.

Hacettepe Üniversitesi’nde 30 kişilik kontenjan açılan Yapay Zeka Mühendisliği Bölümü büyük umutlar taşıyor. Hacettepe Üniversitesi’nin rektörü Prof. Dr. Haluk Özen ve Yapay Zeka Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebru Akçapınar Sezer ve öğretim üyesi Doç. Dr. Erkut Erdem önemli açıklamalarda bulundu.

Yapay zeka bölümüne burs verilecek

Hacettepe Üniversitesi Rektörü konuyla ilgili sevindirici bir haber verdi. Bu bölümden mezun olan hiç kimsenin iş bulmakta sorun yaşamayacağını ifade eden Özen, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii yönetim kurulu başkanının öğrencilere burs aktaracağını ifade etti.

yapay zeka muhendisligi

Yapay Zeka Mühendisliği Bölümü’nü tercih edecek ilk 15 öğrenciye verilecek olan bu burs, 600 TL tutarında olacak. Daha ilk yıllarından itibaren burs almaya hak kazanacak öğrencilere 23 öğretim üyesi ders verecek. Ayrıca başka bölümlerden de Yapay Zeka Mühendisliği derslerine giren öğretim üyeleri bulunacak.

Büyük veri imparatorluklarının kurulduğu günümüz dünyasında, Hacettepe Üniversitesi tarafından açılan bu bölümün önemli bir rol model olacağını düşünüyoruz. Ayrıca yine üniversitenin rektörü tarafından ifade edildiğine göre Tıp Fakültesi müfredatının içerisine yapay zeka koyulacak. Peki sizce de Yapay Zeka Türkiye’de hak ettiği değeri görebilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Ölü fare getiren kediye yapay zeka engeli