ABD ajanı milyonlarca liralık Bitcoin çalmış!

Bitcoin2

ABD’nin Bitcoin üzerinden uyuşturucu ticaretini engellemek için, Bitcoin takas servisi Silk Road hakkında yürüttüğü soruşturma sırasında, bir gizli servis ajanıın Silk Road hesaplarından 700 bin dolar değerinde Bitcoin çalmış olduğu anlaşıldı.

Gizli servis, Silk Road’a baskın yapıp uyuşturucu ticaretine aracılık eden kurucusunu tutukladıktan sonra sitenin dijital cüzdanına el koymuş ve onlarca milyon dolar değerindeki Bitcoin’leri emanete almıştı.

Ancak soruşturmayı yürüten ajanlardan birinin, “takip edilmesi mümkün olmayan” bu Bitcoin’lerden 700 bin dolarlık kısmı çalmış olduğu anlaşıldı. Ajanın, Bitcoin’leri küçük küçük çalmaya başladığından şüphelenen istihbarat servisi ajanın elektronik cüzdana erişimini kestiğinde Bitcoin’lerin numaralarını kaydetmiş olan ajanın 700 bin dolarlık Bitcoin’i kendi elektronik cüzdanına geçirmiş olabileceği düşünülüyor.

Gizli servisin, hesaptaki Bitcoin’lerin çalındığını fark etmesi ise olayla ilgili bir davada mahkemenin Silk Road hesabındaki Bitcoin’lerin, soruşturmadan zarar gören kullanıcıların tazminatı için harcanmasına karar vermesiyle oldu.

Karar sonrasında cüzdanı inceleyen müfettişler, Silk Road’ın Bitcoin’lerinin “buharlaşmış” olduğunu fark edince, kurum içinde soruşturma başlatıldı ve Silk Road soruşturmasına katılan ajanlardan birinin cüzdandaki dijital paraları çaldığı anlaşıldı. Fakat, Bitcoin sisteminin takip edilemez olması nedeniyle, gizli servis ajanın parayı kendi hesabına geçirmiş olduğunu ispatlayamıyor. Dolayısıyla işler karışmış durumda. Şu anda gizli servisin emantinde duran bir dijital cüzdandan 700 bin dolar çalındığı kesinleşmiş durumda ama gizli servis parayı kimin çaldığını yasal olarak ispatlayamıyor. Ayrıca bu olay, ileride suç örgütlerine yönelik soruşturmalarda ele geçirilecek olası Bitcoin/dijital para cüzdanlarının nasıl saklanacağına dair yeni protokollerin yazılmasını da gerektirecek.

 

Amazon’un bahçeleri hayran bırakacak