8 Çekirdekli İlk Telefon

8Cek

#İŞBİRLİĞİ

Samsung’ un 8 çekirdekli olarak tanıttığı modellerinin aynı anda 8 çekirdeğinin de çalışamadığı bilgisi ile hayal kırıklığı yaratmasının ardından, beklenen haber UMI X2S telefonu ile geldi. UMI X2s aynı anda çalışan 8 çekirdekli bir işlemciye sahip.

Samsung’un Exynos Octa işlemcileri 8 çekirdeğe sahip olsa da, tüm çekirdekler aynı anda çalışmıyordu. MediaTek’in görücüye çıkardığı MT6592 işlemcisi ise ilk 8 çekirdekli işlemci olarak ilan edilmişti.

Hong Kong Elektronik Fuarı’nda, MediaTek’ in 6592 işlemcisinin yer verildiği ilk telefon UMI X2s tanıtıldı. 1.5GHz frekans hızında çalışan 8 çekirdekli işlemcinin AnTuTu testlerinde Snapdragon 800 işlemcisine yakın sonuçlar aldığı belirtildi. 8Cek

5-inç boyutunda Full HD çözünürlüklü ekranla karşımıza çıkan telefonda 2GB RAM ve 32GB dahili depolama alanı yer alıyor. Sony lense’ li 13MP çözünürlüklü arka kamerası, NFC bağlantısı ve LTE olması telefonun diğer özellikleri arasında yer alıyor. Çin pazarına özel olduğu bildirilen telefonun fiyatı ise henüz belirtilmedi.

Samsung tarafında ise, bu yenilik ile ilk gerçek 8 çekirdekli Exynos işlemcisinin ise Galaxy S5 ile görücüye çıkacağı gelen haberler arasında.