Zopo Speed 8: Dünyanın İlk 10 Çekirdekli Telefonu

zopo speed 8

Dünyanın ilk 10 çekirdekli akıllı telefonu olan Zopo Speed 8, MWC 2016’da tanıtıldı. Telefonun diğer teknik özellikleri de oldukça etkileyici.

Tayvanlı işlemci üreticisi MediaTek, dünyanın ilk 10 çekirdekli işlemci seti olan Helio X20’yi bir süre önce duyurmuştu. O günden bu yana birçok telefonun bu işlemciyi kullanacağı iddia edildi. Ancak sonunda bu telefonların hepsi başka işlemcilere yöneldi. Helix X20’yi gerçekten kullanan ilk telefon üreticisi ise Çin çıkışlı telefon üreticisi Zopo oldu. Dünyanın ilk 10 çekirdekli telefonu olan Zopo Speed 8, MWC 2016’da resmen tanıtıldı.

zopo-speed-8 (1)

Zopo dünyada pek tanınan bir şirket değil. Her yıl birkaç akıllı telefon piyasaya süren şirket, bunlarında da büyük bölümünü Çin dışında satışa sunmuyor. Ancak dünyanın ilk 10 çekirdekli akıllı telefonunu çıkarmak şirketin adının duyulmasını sağladı. Zopo Speed 8’in teknik özelliklerine gelecek olursak, 10 çekirdekli Helio X20 işlemci setine Mali-T880 MP4 grafik işlemcisi ve 4GB RAM eşlik ediyor. 5.5 inç ekranı bulunan telefonun depolama alanı 32GB ama microSD hafıza kartı ile yükseltilebiliyor. Arkada 21MP önde ise 8MP kamera bulunuyor. Telefonun işletim sistemi ise Android 6.0 Marshmallow.

iPhone 5se için yeni bir çizim görüldü!