Galaxy Note 5’e süper ucuz rakip geldi: UMi Rome

UMi Rome

Çinli bir akıllı telefon üreticisi olan UMi yeni akıllı telefonu Rome’u duyurdu. UMi Rome isimli akıllı telefonun fiyatı sadece 90 Dolar.  Ancak teknik özellikleri ile Samsung Galaxy Note 5’e rakip olabilecek türden. Detayları haberimizde.

UMi-Rome

Uzak Doğulu akıllı telefon üreticilerinin bir kısmı kullanıcılara pek güven vermiyor. Ancak UMi, orta seviyedeki kalitesiyle nispeten satın alınabilecek türden cihazlar üretiyor. Firmanın son modeli Rome, bu cihazlardan bir tanesi. Fiyatı 90 Dolar ancak teknik özellikleri inanılması güç seviyede.

UMi Rome modeli 7.9 mm kalınlığında. Tasarımsal olarak Galaxy Note 5’e benzediğini söyleyebiliriz. 5.5 inç boyutunda 720 x 1280 çözünürlüğe sahip AMOLED panel kullanan telefon 267 PPI keskinlik değerine sahip. Sadece bununla sınırlı değil, cam aynı zamanda 2.5D eğime sahip. Bu eğim iPhone 6 ailesi ve HTC One A9’da da var.

Telefonun kalbinde 64-bit mimariye sahip 8 çekirdekli MediaTek MT6753 yongası kullanılmış. Mali T-720 grafik işlem birimiyle bu telefon yabana atılmayacak bir performansa sahip. 3 GB RAM ve 16 GB depolama alanıyla gelen telefonda micro SD kart yuvası bile bulunuyor. UMi Rome, Sony IMX164 sensörünü kullanan 13 MP arka ve 2 MP ön kameralara sahip. Android 5.1 Lollipop sürümüyle birlikte kutusundan çıkan cihazda 2500 mAh kapasiteli bir pil kullanılmış. Cihaz önümüzdeki ay satışa çıkacak. Ülkemizde UMi markası bulunmuyor ancak bu telefon gerçekten dikkat çekici.

iOS 9.2 Beta 4 sürümü çıktı!