Casper Yeni Telefonu VIA P1’i Tanıttı

Casperdan yeni ViA P187093 0

Yerli üretici Casper, yeni telefonu VIA p1’i tanıttı. Orta segment olan telefon sunduğu özellikler ve fiyatıyla dikkat çekiyor.

Dizüstü bilgisayarları tandığımız ve son zamanlarda akıllı telefonları ile de atılıma geçen Casper  VIA serisine yeni telefonlarını ekledi. Pek çok farklı telefonu bünyesinde barındıran VIA serisinde çok ince ve üst seviye modellerin yanı sa daha uygun fiyatlı modeller de bulunuyor.

Yeni tanıtılan VIA P1 orta seviyede bulunan şık tasarımlı bir akıllı telefon. Tamamen alüminyumdan imal edilen telefonda plastik bir parça kasada kullanılmamış . 5.2” büyüklüğünde ekranıyla günümüz akımına uygun olarak telefon 2.5D kavise sahip. Bir yandan eksi bir özellik olsa da daha sık görünmesi açısından ekranın bu yönü önem taşımakta.

Tasarım detaylarını incelediğimizde ana ekran tuşuna fiziksel olarak ekranın alt kısmında yer verildiğini görüyoruz. Ana ekran tuşu aynı zamanda parmak izi okuyucu olarak da görev üstlenmekte. Fiziksel ana ekran tuşunun dışındaysa geri tuşu ve çalışan uygulamalar arasında geçiş yapmamıza izin veren tuş sanal olarak ekranda bulunmakta.

Orta segmentte bir telefon olan Casper VIS P1, 5.2” büyüklüğünde IPS bir ekrana sahip. Ekranın çözünürlüğü ise 1920×1080 yani Full HD. Ekrana gücünü ise Mali-T860 serisi bir grafik birimi vermekte. Grafik birimiyle aynı yonga içeerisinde ise 8 çekirdekli güçlü bir işlemci bulunuyor. MediaTek tarafından geliştirilen yonga setinde 8 çekirdekli ve 1.4 GHz hızında çalışan Cortex-A53 işlemcisi bulunuyor. Telefonun RAM miktarı ise 4 GB boyutunda. LPDDR3 RAM’lerin kullanıldığı telefonda ROM olarak bilinen dahili depolama miktarı ise 32 GB seviyesinde.  Ayrıca micro sd kart ile hafızasının genişletilebildiği cihaza 128 GB’a kadar hafıza kartları takabilmeniz mümkün.

Günümüzde oldukça öne çıkan kamera özelliklerinde de cihaz kullanıcılarını üzeceğe benzemiyor. 8 MP çözünürlüğünde özçekim kamerasının bulunduğu cihazda arka tarafta ise 16 MP çözünürlüğünde bir kamera bulunmakta. Telefonun hem ön hem de arka kamerasında flaş bulunmakta. HDR, panorama, hızlı çekim gibi özellikler de yazılım ile donanım uyumu sayesinde gerçekleştirilmiş.

Casper VIA P1’de Dev Batarya

3000 mAh gibi 5.2” için büyük kabul edebileceğimiz bir batarya ile gelen cihazın pil süresinin oldukça uzun olması bekleniyor. Pilin büyük olması ise ne yazık ki kalınlığa yansımış. Telefonun kalınığı 9.5 mm. Android 6.0 işletim sistemi ile gelen ve Android 7.0’a güncellenme ihtimali yüksek olan cihazın fiyatı ₺1199 olarak belirlenmiş. Ürün kısa süre içerisinde pek çok kanalda satışa sunulacak.

Playsation 4 Pro’nun Türkiye Fiyatı Açıklandı