Dünyanın İlk 8 Çekirdekli Telefonu 21 Kasım’da Çıkıyor

zopo block 2 manset

Hepinizi başlığın ardından dünyanın ilk 8 çekirdekli akıllı telefonu olarak Galaxy S4’ü düşündüğünüz biliyorum. Fakat Galaxy S4 tam anlamıyla 8 çekirdekli bir akıllı telefon değil.

Galaxy S4 içerisinde yer alan işlemci seti iki farklı 4 çekirdekli işlemci grubunu içeriyor ve bu iki farklı işlemci aynı anda çalışmıyor. Yüksek performansta bir set ve normal performansta ise diğer set çalışıyor. 8 çekirdeğin birden performans göstereceği dünyanın ilk akıllı telefonu ise Media Tek’in Haziran ayında çıkardığı MT6592 çipiyle ile hayat bulacak.

zopo block 2
İlk bu işlemciyi içerisinde barındıracak akıllı telefon ise ZOPO’dan gelecek. 21 Kasım için geri sayıma başlayan firma bu konuda ser verip sır vermiyor. Sekiz çekirdekli işlemciye sahip akıllı telefonun ismi ise ZOPO Black II olacak. Bu yeni akıllı telefon ilk olarak 500 adet üretilecek. Daha sonra talebe göre üretim sayısı arttırılacak. Black II içerisinde 8 çekirdekli MT6592 Cortex A7 yongasını kullanacak olan Zopo işlemci frekansı olarak 2 GHz’i kendisine maksimum olarak belirlemiş durumda. Bakalım bu ilk 8 çekirdekli Zopo akıllı telefonun performansı nasıl olacak?

<< iPad mini ‘de Neden 64 Bit İşlemci Kullanıldı?