340 milyon sterlin değerinde Bitcoin’i yanlışlıkla kaybetti!

bitay değerinde Bitcoin'i yanlışlıkla kaybetti!

Şu anda 340 milyon sterlin değerinde olan Bitcoin içeren bir sabit disk kayıp. Bu diski kaybeden üzüntülü sahip ise kendisine diski bulmada yardımcı olması için Nasa’dan veri uzmanları tuttu. İşte detaylar.

James Howells isimi biri, 2013’te 7.500 birimi istemeden kaybettiğini iddia ediyor. O zamanlar kripto para birimi yüzbinler değerindeydi, ancak o zamandan beri yükseldi ve şimdi 340 milyon sterlinden fazla değere sahip. Zamanında değeri olmadığını düşündüğü için kaybettiği Bitcoin diskini arayan adam oldukça üzgün. Newport’tan bir BT uzmanı, Wales Online’ın bildirdiğine göre, servetini onlarla paylaşmayı bile teklif ederek, depolama sahasında arama yapmasına izin vermesi için Newport belediyesini ikna etmeye çalışmak için sekiz yıl harcadı. Ancak konsey şu ana kadar James’in tüm ricalarını reddetti.

340 milyon sterlin değerinde Bitcoin'i yanlışlıkla kaybetti!

James, diskin yerini bulmasına yardımcı olması için Ontrack’i işe aldı. Şirket bir zamanlar NASA tarafından 2003 yılında Columbia uzay mekiği kaza bölgesinden bir sabit diski kurtarmak için kullanılmıştı.

Minneapolis şirketi, sabit diskin olaydan altı ay sonra kurumuş bir göl yatağında bulunmasına rağmen verilerin %99’unu kurtarmayı başardı. Ontrack, sabit disk çatlamadıysa, James’in devasa Bitcoin servetinin geri kazanılabileceği ihtimalinin %80-90 olduğuna inanıyor. James, 2013 yılında ofisini temizlerken kripto servetini içeren sabit diski yanlışlıkla fırlattı. Bir hata yaptığını fark ettiğinde, eski ortağı Hafina zaten çöpü sonuna kadar almıştı.

Apple macOS 12.2 beta sürümü, gelişmiş bir Müzik uygulaması içerecek