3 yeni mutasyonlu virüs tespit edildi

111111

Brezilya’da mutasyonlu virüs nedeniyle ölüm sayıları hızlar artarken Brezilya Sağlık Bilim Kurulu 3 yeni mutasyonlu virüs tespit edildiğini açıkladı.

Virüsün en çok can aldığı ülkelerden olan Brezilya salgını en acı şekilde yaşayan ülkelerden biri. Virüs hergün binlerce insanın yaşamını alırken son 24 saatte ise şu ana kadarki bir günde en fazla insanın yaşamını yitirdiği gün oldu.

222

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, son 24 saatte 2 bin 9 kişinin hayatını kaybetmesiyle ülkede ölü sayısı 300 bin 685’e, 89 bin 992 yeni vakanın tespit edilmesiyle de toplam vaka sayısı 12 milyon 220 bin 11’e yükseldi.

Brezilya’nın nüfusu 210 milyon, virüs oranının en fazla artış gösterdiği ülkelerden biri. Amerika’dan sonra en çok vaka görünen ülke olan Brezilya’nın Amerika’dan çok daha kötü yaşandığını belirtelim. Ekonomik krizle de savaşan ülkede kırsal alanlarda cesetlerin gömülmeden atıldıkları ve ormanlık alanlarda cesetlerle karşılaşabildiği görülüyor.

3321

Salgının çok hızlı yayılması ile beraber gelen çalışmalar neticesinde Covid-19’un mutasyona uğramış 3 türünün tespit edildiği belirtildi. Mutasyonlu virüs Virüs mutasyonları takip eden uzmanlar, tespit edilen mutasyon virüslerin geçtiğimiz aylarda ilk olarak Brezilya’da görülen “P1” tipinden daha bulaşıcı ve güçlü olduğunu açıkladı. Covid-19’un daha bulaşıcı türü P1’in özellikle Amazonas eyaletinden diğer ülkelere yayılması nedeniyle zor günlerden geçiyor.

Ülkede 8 Ocak’tan bu yana Covid-19 nedeniyle 100 bin kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı 7,1 milyondan 12,2 milyona yükseldi.

Covid-19’un daha bulaşıcı türü P1’in yayılması nedeniyle zor günlerden geçiyor.

Son bir haftadadır günlük ortalama ölü sayısı 2 bin 300’ün, vaka sayısı da 75 binin üzerinde seyrediyor.

Clubhouse Android sürümü için tarih!