Bu yıl çalınan kripto para 3 milyar dolara ulaştı

kripto para

Bu yıl siber suçlulara kaptırılan kripto para 3 milyar dolara ulaştı. Üstelik yıl sonuna kadar daha da artması bekleniyor.

Her ne kadar son dönemde oldukça sıkıntılı bir dönemden geçiyor olsa da, kripto pazarı son yıllarda büyük bir hızla büyüdü ve toplam hacmi bir trilyon doları aşan bir pazar haline geldi. Kripto pazarı büyüdükçe bu pazarın açıklarını istismar etmek isteyen siber suçluların ve dolandırıcıların sayısı da hızla arttı. Bugün geldiğimiz noktada artık kripto soygunları siber suçluların başlıca gelir kaynaklarından biri haline gelmiş durumda.

Hatırlarsanız Reuters’in ağustos ayında paylaştığı veriler, bu yıl çalınan toplam kripto paranın 2 milyar dolara ulaştığını göstermişti. Henüz yılın ortasındayken böylesine yüksek bir rakama ulaşılması, 2022 için endişe verici bir tablo ortaya koyuyordu. O günden bugüne geçen periyot, kripto dünyası için çok da farklı geçmedi. Çünkü çalınan kripto paralar yenileri eklenmeye devam etti. Bugün geldiğimiz noktada, kripto dünyasında siber suçlulara kaptırılan para önemli bir barajı daha aşmış durumda.

Kripto paralara Google etkisi

Blockchain analiz firması Chainalysis tarafından yayınlanan son verilere göre, bu yıl kripto dünyasında siber suçlulara kaptırılan para 3 milyar doları geçti. Yıl sonuna kadar bu rakamın daha da artması bekleniyor. Geçtiğimiz yılın tamamında 2.1 milyar dolarlık kripto kaybı yaşanmıştı. Bu yıl şimdiden bu rakamın 3 milyar dolara ulaşması kripto dünyası için endişe verici.

Eskiden hackerlar kripto borsalarını hedef alırdı. Ancak bu platformlar açıklarını kapatmak için sıkı önlemler aldılar. Ama bu kez de hackerlar farklı blockchainler arasında köprü görevi gören platformlara çevirdi. Bu platformlardaki açıklar daha kolay istismar edilebildiği için, hackerların kripto soygunlarına imza atması daha kolay bir hal aldı. Bu yüzden yaşanan kaybın yakın zamanda durması zor görünüyor. Aksine bu rakamın daha da artması bekleniyor.

5 milyar cep telefonu bu yıl çöpe gidecek