22 Şubat Ripple için yeni bir başlangıç oldu

ripple

Ripple için kritik süreç başladı. Peki şimdi ne olacak? Görünen o ki kripto para piyasasında kurallar yeniden belirlenecek.

Kripto paraların git gide popüler olmaya başladığı bir dönemde yaşıyoruz. Birkaç yıl öncesine kadar pek çok kişinin kripto paraların varlığından bile haberi yoktu. Şimdi ise okul çağındaki çocuklar bile kripto para kazmak için mining seti kurmaya başladılar.

Genele baktığımızda sektörde popüler olan ve herkesin en az bir iki defa ismini duyduğu kripto paralar var. Peki bu paralar hangileri? Hemen söyleyelim. Bitcoin, Etherium ve Ripple.
Özellikle burada Ripple’a farklı bir parantez açmak gerekiyor. Çünkü XRP hali hazırda ABD ile mahkemelik olmuş durumda.

Ağustos ayındaki dava Ripple için sonun başlangıcı mı olacak?

Ripple’la ABD Menkul Kıymetler Borsası yani SEC arasında mevcut bir dava bulunuyor. İddialara göre 2013 yılından bu yana yatırımcılara kayıt dışı olarak XRP satılıyor ve fon toplanıyor. Ayrıca yine iddialara göre kripto paranın yaratıcısı olan şirket, aldığı hizmetlerin ödemesini XRP ile yapıyor.

Malum şu anda günlük alışverişlerde kripto para birimlerinin kullanılması yasak. Doğal olarak normal para kullanılması gerekiyor.

Eğer Ripple’ın yaratıcısı görülecek olan mahkemeyi kaybederse sonun başlangıcı da kurgulanmış olacak. Çünkü hiçbir analist XRP’nin böyle bir şoku kaldırabileceğini düşünmüyor. Şu aralar XRP 0.50 dolar seviyelerinde. Muhtemelen Ağustos sonrasında bu değer çok daha aşağıya düşebilir.

Şimdi de kripto para vergisi geliyor