2020 Nobel Barış Ödülü kime gitti?

2021 Nobel edebiyat

Herkesin büyük bir merakla takip ettiği 2020 Nobel Barış Ödülü sahibini buldu. Hadi gelin konuyla ilgili tüm detaylara birlikte göz atalım.

2020 Nobel Barış Ödülü hakkında tüm ayrıntılar ortaya çıktı. Birçok kişi herhangi bir siyasetçiye veya politik topluluğa gitmesini beklerken, durum bunun tam tersi oldu. Fizik, Kimya ve Tıp gibi birçok alanda dağıtılan bu ödüller, Dünyanın en prestijli ödülleri arasında yer alıyor. Dünya Gıda Programı olarak da adlandırılan bir program bu ödülün yeni sahibi oldu.

Dünya Gıda Programı büyük başarı yakaladı

Sadece geçen yıl 88 farklı ülkede gıda güvenliği ve açlık ile alakalı çalışmalar yürüten ve oldukça da başarılı olan bu platform, çalışmalarına devam ediyor. Yaklaşık bir yıl içinde 100 milyon insan bu topluluktan yardım alabildi. Böylece az da olsa açlık sorununa çözüm bulunmaya çalışıldı.

Dünya Gıda Programı

Her ne kadar Dünyanın bazı bölgelerinde gıda konusunda büyük bir rahatlık yaşansa bile, yine de önemli bir kesim bundan faydalanamıyor. 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri olarak da adlandırılan programlar, işte tam da bunu sağlamaya gayret ediyor. Geçtiğimiz yıl Nobel Barış Ödülü alarak bunu ülkesine kazandıran Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, yine buna benzer çabalar da yürütmüştü.

Geldiğimiz şu noktada gıda krizi bazı yerlerde acil butonuyla kendisini belli etmeye devam ediyor. Ancak her ne yapılırsa yapılsın Dünyanın bazı bölgelerinde bu kriz artarak devam ediyor. Sizce Nobel Barış Ödülü’nü başka kim almalıydı? Önerilerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.