Nobel fizik ödülü 2021 yılında bakın kimlere gitti

2021 Nobel edebiyat

Dünyanın en prestijli ödüllerinden bir tanesi olarak bilinen Nobel fizik ödülü 2021 yılında yine sahiplerini buldu. Hadi gelin bu yıl ödüle kimlerin layık görüldüğüne birlikte göz atalım.

Nobel fizik ödülü 2021 yılında da dağıtıldı. Her yıl düzenli olarak verilen bu ödüller özellikle son dönemlerde çok daha fazla önem kazandı. Büyük bir prestij anlamına gelen bu ödül Nobel komitesi tarafından dağıtılıyor. Fizik ödülünü dağıtan komite 3 ismi ödül almaya layık gördü.

Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann ve Giorgio Parisi gibi isimler bu ödülü alanlar arasında yer alıyor. Bilim insanları farklı projeler üzerinde çalışmalarını devam ettiriyor. Yani üçü aynı veya benzer projelerde yer almıyor. Mesela Syukuro Manabe ile Klaus Hasselmann iklimi modelleme üzerine öngörü sistemi geliştirdi.

Nobel fizik ödülü 2021 heyecanlı geçti

Bu ödülü alan bir diğer isim Giorgio Parisi ise fiziksel sistemlerdeki düzensizliğin etkileşimini keşfetti. Böylece kendisi Nobel fizik ödülü almaya hak kazandı. Nobel komitesi her üç bilim insanına teşekkür etti. Onların yaptığı buluşlar sayesinde fiziksel sistemlerin daha kolay kavranabileceğini söyledi.

Nobel fizik ödülü 2021

Devrim niteliğinde keşifler yapan bu bilim insanları şu anda fizik alanında en popüler isimler haline geldi. Her yıl dağıtılan bu ödüller sadece fizik dalında değil. İlk olarak tıp dalında başlayan Nobel ödülü hemen sonra kimya ve ekonomi gibi diğer alanlarda da dağıtılıyor. Nobel fizik ödülü ise ikinci dağıtılan ödül oldu.

2020 Nobel Barış Ödülü kime gitti?

Bu ödüller bilim insanları için son derece teşvik edici. Hem prestijli bir ödül olması hem de 1 milyon dolar civarında ödül sunması onu ön plana çıkarıyor. Peki Nobel ödülü için sizin gönlünüzdeki adaylar kimler? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.