Günlük şarj ihtiyacı bu pillerle ortadan kalkacak

günlük şarj ihtiyacı lityum sulfur

Bilim insanları uzun bir süredir günlük şarj ihtiyacı problemini ortadan kaldıracak piller üzerine çalışıyordu. Hepimizin baş belası olan pillerin çabuk bitme sorunu, artık geride kalacak. İşte piller ile ilgili haberimizin detayları.

Samsung, Huawei ve Apple gibi şirketlerin akıllı telefonlarında kullandığı pil türü lityum iyon dediğimiz maddeden üretiliyor. Bu tür piller, her ne kadar kullanışlı olsa bile yine de uzun bir süre dayanamıyor. Bilim insanları tarafından yeni geliştirilen bir pil türü sayesinde çok kısa süre içerisinde enerji bitme sorunu ortadan kaldırılıyor.

Günlük şarj ihtiyacı beş günde bir karşılanacak

Bilim insanlarının yaptığı uzun çalışmaların sonunda; bir telefonu 5 gün boyunca şarj etmeden çalıştırabilecek, elektrikli bir aracı şarj olmadan 1000 kilometreden fazla götürebilecek pil türü geliştirildi. Bu piller lityum sülfür materyalinden elde edilecek.

günlük şarj ihtiyacı

Normal şartlarda herhangi bir lityum sülfür pilinin en az 5 kat daha fazla enerji depolayabildiği biliniyordu. Ancak hiçbir şirket bu pil türünü ticari olarak satışa sunamadı. Bu bataryalarla ilgili en büyük mesele, katod kararsızlığı ile ilgili. Katodun boyutu her şarj döngüsünde %78 oranında değişti ve önemli bir problem oluşturdu.

Böyle bir sorunun oluşması, bataryaların aşamasına ve sürekli olarak kullanımının engellenmesine neden oluyordu. Bunun farkına varan bilim insanları lityum sülfür bataryalar ile ilgili katod problemini aşmayı başardı. Şimdi ise önümüzdeki 3 ya da 4 yıl içerisinde ticari olarak satışa sunulması bekleniyor. Sizce de bu tür çalışmalar pil sorununu tamamen bitirebilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Bataryaların ömrünü uzatacak bir sistem geliştirildi


Yorumlar kapatıldı.