Ucuz fiyatlı iPhone 2018 o özellikten yoksun olacak!

iphone

Apple şu aralar 2018’de satışa sunacağı iPhone modelleri için yoğun bir mesai harcıyor. Bilindiği üzere Cupertino merkezli şirket, bu sene 3 farklı akıllı telefon modeliyle teknoloji tutkunlarının karşısına çıkacak. Bu modellerden birisinin iPhone X’in devamı, diğerinin ise Plus modeli olacağı belirtiliyor. 3. model ise düşük fiyat etiketine sahip, uçtan uca LCD ekran ile donatılmış bir iPhone olacak. İşte bu ucuz fiyatlı iPhone hakkında geçtiğimiz gün bazı yeni detaylar ortaya çıktı.

Ucuz fiyatlı iPhone, popüler özellikten yoksun olacak

Doğal olarak söz konusu ucuz fiyatlı iPhone olunca, bazı özelliklerin kırpılmış olması hoş karşılanabilir. Sonuçta 300 – 350 dolar arasında bir ucuzluktan bahsediliyor. iPhone X hatlarına sahip 650 dolarlık bir iPhone modeli oldukça fazla satabilir.

Peki ucuz fiyatlı iPhone modelinde ne gibi özellikler kırpılmış olacak. Daha önce bu konu hakkında pek çok spekülasyonla karşılaştık. Örneğin arka taraftaki çift kameranın tek kamera ile değiştirilmesi ve 3D Touch özelliğinin pas geçilmesi gibi söylentiler gündeme gelmişti.

Apple tarafında yaptığı isabetli öngörüler ile isminden söz ettiren Ming Chi Kuo da bu tartışmalara dahil oldu. Kuo konu ile ilgili yaptığı açıklamada 3D Touch özelliğinin maliyeti hatırı sayılır derecede arttırdığını ve bu  yüzden premium modeller haricindeki iPhone serilerinde 3D Touch bulunmayacağını söyledi. Kuo, ucuz fiyatlı iPhone modelinde de 3D Touch’ın yer almayacağını vurguladı.

iPhone SE2 videoda ortaya çıktı