2016 Yılının En İyi Akıllı Telefonları

en iyi akıllı telefonlar

#İŞBİRLİĞİ

LG G5

LG, G5’ın tasarımında geri adım attı. LG G4’de bildiğimiz hafif eğik yapı ve deri kapak yerine, klasik akıllı telefon tasarımı tercih edildi.  LG G5’te metal Unibody tasarımı ön plana çıkıyor. Yuvarlatılmış kenarlar yerine keskin kenarlar kullanıldı. 5,3 inç büyüklüğündeki  IPS QHD ekran 2560×1440 piksel çözünürlüğü ve 555 ppi piksel yoğunluğuna ulaşıyor. Bu ekranın bir özelliği, yüksek bir kontrast ve parlaklık değeri ile birlikte keskin ve canlı renkler sunabilmesi.

LG G5’e detaylıca baktığımızda Nexus 5X’e çok fazla benzediği hemen göze çarpıyor. LG G4’de bildiğimiz ve telefonun arka kısmında yer alan güç düğmesi tasarımı, aynı zamanda bir parmak izi okuyucusu olarak da görev yapıyor.  Bu bölümde çok özel bir alüminyum alaşım kullanıldı. İlk görünüşte plastiğe benzeyen bu alaşım, telefonun antenleri yüksek performansta çalışması için özel olarak geliştirildi.

Elbette LG G5’in en büyük özellikleri bunlar değil. Unibody tasarımlı telefonlarda, kapalı bir sistem olduğundan dolayı pil değiştirilemiyordu. Yani kullanıcı, telefonda  kapak olmadığından dolayı pile ulaşamıyordu. LG G5’te durum çok farklı. LG, her ne kadar unibody tasarıma sahip olsa da telefonun alt kenarı çıkabiliyor. Kenarda duran mandala bastığınızda alt bölümü çekebiliyorsunuz. Bu bölümü çektiğinizde 2700 mAh’lik pil de beraberinde geliyor.14-lg-g5

Modüler yapı
Pilin değiştirilmesi elbette çok önemli bir artı. Ama LG bu tasarıma geçtiğinde kullanıcıya sadece pil değiştirme özgürlüğünü vermedi. Sözü edilen bu alt bölüme, farklı modüller takıp, telefona ekstra özellikler katabiliyorsunuz. Örneğin LG Cam Plus modülü sayesinde, G5’in pil kapasitesi 4000 mAh’e arttırılabiliyor. Bununla birlikte de LG G5, DSLR kameralardan bildiğimiz  profesyonel kamera fonksiyonlarına sahip oluyor. Bitmedi. Müzik tutkunları da LG G5’i ellerinden bırakmayacaklar. Alt tarafa takacağınız LG Hi-Fi Plus modülü sayesinde Bang & Olufsen’un profesyonel ses teknolojisini (32BIT HI-FI DAC + AMP)LG G5’e entegre edebiliyorsunuz. Unutmadan söyleyelim. LG bu tasarım sayesinde su geçirmez özelliğinden ne yazık ki vazgeçmek zorunda kaldı.

Kamera

LG G5’in arka kısmında iki adet kamera bulunuyor. Bunlardan ilki 16 MP çözünürlüğünde fotoğraflar çekiyor. Gün ışığında iyi bir performans sergileyen bu kamera, loş ortamlarda ne yazık ki zorlanıyor. Kameranın performansı LG G4’den daha iyi. Ama bir Samsung Galaxy S7 Edge ile kıyaslandığında ortalama performansının biraz üstünde olduğunu söylemeliyiz. İkinci kamera ise 8 MP çözünürlüğünde fotoğraflar çekiyor. Bu kameranın en büyük avantajı 135 derecelik açılarla fotoğraflar çekebilmesi.  Normal kameralar 75 derecelik görüş açısı ile fotoğraflar çekiyorken, LG G5’in bu özelliği ,kullanıcıda yeni ufuklar açacağını söylemeliyiz. Bu ürünü kullandığımızda çoğu zaman ön tarafta bulunan 8 MP’lik kamerayı unuttuğumuzu söylemeliyiz.

Performans

LG G5, en güncel ve en performanslı donanım birleşenlere sahip. Bu üründe herhangi bir kısıtlama yapılmadığı hemen belli oluyor. Qualcomm Snapdragon 820 işlemcisi , LG G5’e çok ciddi bir güç katıyor. Bu güç 4 GByte büyüklüğündeki bellek ile birleştiğinde, Multitasking işlemi zorlanmadan yapılıyor. Ürünün performansı çok yüksek. LG G5, performans konusunda Samsung Galaxy S7 ile rahatlıkla kapışabiliyor.  Bununla birlikte yeni nesil USB Type C bağlantısına da sahip olması hoşumuza gitti.

Neticede, yüksek performanslı ve genişletilebilen bir telefon arayan kullanıcılar LG G5 ile doğru bir seçim yapacakları kesin. Yine de hatırlatmak isteriz. LG G5, opsiyonel olarak satılan modüller sayesinde kendisini farklılaştırıyor.

Bir sonraki akıllı telefon


Yorumlar kapatıldı.