2016 Yılının En İyi Akıllı Telefonları

en iyi akıllı telefonlar

#İŞBİRLİĞİ

Motorola Moto X Play

Motorola’nın üst seviye telefonların olan Moto X Play, Motorola dan alışık olduğumuz tasarım çizgilerine sahip. Üst seviye donanımlarının kullanıldığı telefonda parmak izi sensörü dışında bir çok özelliği ile ilk 10 girenAndroid 5.1.1 (Lollipop) telefonlar arasında gösterilebilir.

Android 5.1.1 (Lollipop) ile birlikte gelen telefon 5.5 inç, 1080 x 1920 piksel çözünürlükte ekrana sahip. 403 (ppi) piksel yoğunluğu ve 74.4% Ekran/Kasa oranına ile oldukça iddialı olan telefonun ekranı Corning Gorilla Glass 3 camı ile korunuyor. Ekran koruması için böyle üst seviye bir cihazda Gorilla Glass 4 beklerdik ancak bu çok büyük bir eksiklik sayılmaz.

21 Megapiksel ana kameraya sahip olan Moto X Play 5 Megapiksel de ön kameraya sahip. Telefonun arka tarafında da geceleri daha iyi fotoğraf çekmesi için çift LED li bir flaş konumlandırılmış. Coğrafi etiketleme, otomatik odaklama, yüz tanıma, panorama, HDR gibi özelliklere sahip olan kamera 1080p@60fps, 720p@30fps, HDR video kaydı yapabiliyor.

17-motorola-moto-x-play

Qualcomm’un üst seviye en güçlü işlemcilerinden Snapdragon 808 kullanılan telefonda Adreno 405 GPU yer alıyor. 16/32 GB genişletilebilen dahili hafıza seçenekleri ile gelen telefon 3 GB RAM ‘e sahip. İşlemci her ne kadar Full HD de oyunları rahat oynatabilse de bazı grafik gücü gerektiren oyunlarda belki sorunlar yaşanabilir.

3630 mAh değiştirilemeyen batarya ile gelen Moto X Play Bluetooh 4.1, NFC, IP52 sertifikası (Su geçirmeyen nano kaplama) gibi bazı teknolojilere de sahip. IP52 sertifikası önemli zira telefonda su geçirmeyen bir kaplama bulunması günlük kullanımda bizim işimize oldukça fazla yarayacak bir özellik olduğunu söyleyebilirim. Ancak şununda altını çizmeliyim ki telefon su geçirip bozulduğunda firmalar bunu üstlenmiyorlar.

3630 mAh batarya da telefon için oldukça büyük bir kapasite olmuş. Tahminlerimize göre Motorola Moto X Play donanımı ve ekranı düşüldüğünde 2-2.5 günü rahatlıkla çıkartabilecek bir cihaz olmuş.

Bir sonraki akıllı telefon


Yorumlar kapatıldı.