2016 Yılının En İyi Akıllı Telefonları

en iyi akıllı telefonlar

#İŞBİRLİĞİ

Apple iPhone 6S

iPhone 6s siyah, beyaz, altın sarısı ve pembe renk seçenekleriyle duyurulacak. Uzun süredir konuşulan pembe iPhone renk seçeneği sonunda resmileşti. Yeni iPhone modelleri, 7000 serisi alüminyumdan imal ediliyor. Bu alüminyum hava araçlarında kullanılmasıyla tanınıyor.

Uzun süredir konuşulan Force Touch özelliği resmiyet kazandı. Ancak farklı bir isimle. 3D Touch olarak adlandırılan bu özellik, basınca duyarlı olarak çalışıyor ve ekrana kuvvetli bastığınızda farklı bir menü açıyor. iOS 9 işletim sistemiyle birlikte geliyor ve iOS arayüzünde ve Apple uygulamalarında çalışıyor.

3D Touch özelliği, ekranın arkasına yerleştirilen yeni bir katman sayesinde çalışıyor. TapTic Engine adı verilen bir parça tarafından yönetilen bu özellik, size geri dönüşler veriyor. Mini titreşimlerle dokunuşlarınıza tepki verne bu yeni özellik, dokunmatik ekranların yeni hali olarak tanımlanıyor. Screenshot_28 iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın içerisinde 64-bit mimariye sahip Apple A9 işlemci yer alıyor.8-apple-iphone-6s

Yeni transistör yapısıyla işlem gücünde %70, grafik işlem gücünde ise %90’lık bir performans artışı söz konusu. Apple A9 işlemciye M9 hareket işlemcisi de yardımcı olarak görev alıyor. Daha önceki iPhone modellerinde de gördüğümüz bu işlemci, ana işlemcinin üzerinden bazı yükleri alıyor. İlk olarak iPhone 5s modelinde gördüğümüz parmak izi okuma sensörü Touch ID, ikinci jenerasyona kavuştu. 2 kat daha hızlı parmak izi okuyabilen Touch ID, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde yer alacak.

Yenilenen Apple iSight kamera, 12 MP çözünürlüğe kavuşmuş durumda. Bu rakam daha önce 8 MP idi. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinin kamerasının odaklama hızı konusunda da iyileşme söz konusu. Doğru renk tonu üzerinde duran Apple, MP değerini artırmak yerine algılayıcıyı ve fotoğraf işleme algoritmalarını geliştirdiklerini belirtti. Yeni iPhone modellerinde 4K video çözünürlüğüne destek geldi. 8 milyon piksellik 4K videoları iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modelleriyle çekmek mümkün olacak. 4K videolar, iMovie ile düzenlenebilecek.

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın ön kamerası 5 MP çözünürlüğe çıkarıldı. Ayrıca yeni bir özellik daha duyuruldu. FaceTime olarak adlandırılan ön kamerayla fotoğraflar çekmek istediğinizde, ışığın yetersiz kaldığı ortamlarda telefonun ekranı flaş görevi görecek ve en doğru tonda ışık vererek daha güzel özçekimler elde etmenize yardımcı olacak.

Bir sonraki akıllı telefon


Yorumlar kapatıldı.