2016 Yılının En İyi Akıllı Telefonları

en iyi akıllı telefonlar

#İŞBİRLİĞİ

iPhone 7 Plus tasarımı, iPhone 6 ve iPhone 6s ailesine benzese de tam olarak aynı tasarıma sahip değil. Anten çizgilerinin gizlendiğini görüyoruz. iPhone 7 Plus 5.5 inç ekran (1920 x 1080 piksel çözünürlük ve 401 PPI) boyutuyla karşımıza çıkacak. iPhone 7 Plus modeli çift kamerayla geliyor. Cihazlar “şimdiye kadar yapılmış en iyi iPhone” olarak lanse edildi.

Tasarımsal anlamda dikkat çeken ilk detay renk seçenekleri oldu. Apple, yeni iPhone modellerinin renk seçenekleriyle tanıtıma başladı. İki farklı siyah renk haricinde altın sarısı, gümüş beyazı ve rose-altın renk seçenekleri korunuyor. Siyah renk seçeneklerinden biri parlak siyah, diğeri ile mat siyah olarak karşımıza çıkacak. Parlak siyah model “Jet Black” olarak adlandırılıyor. Yeni parlak siyah (Jet Black) renk seçeneği sadece 128 ve 256 GB depolama alanına sahip cihazlarda yer alacak.

Yeni iPhone modelleri IP67 sertifikasına sahip. Bu sertifika cihazların suya, sıvı sıçramalarına ve toza karşı dayanıklı olduğu anlamına geliyor. Bu özellik uzun zamandır bekleniyordu.4-apple-iphone-7-plus

iPhone 7 Plus teknik özellikleri

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri Apple A10 yongasıyla geliyor. Dört çekirdekli yeni yonganın ilk iki çekirdeği yüksek performansa ihtiyaç duyulan anlarda çalışacak. Diğer iki çekirdek ise verimlilik için gündelik işlemlerde aktifleşecek. Bu mimariyi Apple tarafında ilk defa görüyoruz. İşlemci tarafında %50 oranında bir hız artışından bahsediliyor. Grafik tarafında Apple A10 yongası, bir önceki nesle göre %50 daha performanslı. Apple A10 yongası için “en iyi akıllı telefon işlemcisi” tanımı kullanıldı. Frekans hızlarından bahsedilmedi.

Pil ömrü konusunda her zaman olduğu gibi batarya kapasitesi yerine kullanım süreleri paylaşıldı. iPhone 7 modelinin iPhone 6s’e göre 2 saat, iPhone 7 Plus modelinin ise iPhone 6s Plus’a göre 1 saat daha uzun pil ömrü sunacağı söylendi. Paylaşılan süreleri aşağıdaki görselde bulabilirsiniz.

 

 

Bir sonraki akıllı telefon


Yorumlar kapatıldı.