#İŞBİRLİĞİ
Samsung Galaxy S7
Galaxy S7’ye yakından baktığınızda, Galaxy S6’ya birebir benzediği hemen anlaşılıyor. Galaxy S7, tıpkı S6 gibi metal bir kasa sistemine sahip ve ön ve arka kısımlar cam ile bu sisteme monte edilmiş durumda. Kenarlarda bulunan metal çerçeve bile neredeyse aynı. Ürünü ellediğinizde ise fark hemen kendisini belli ediyor. Galaxy S7’nin kenarları daha yumuşak. Bunun nedeni de özellikle kenarlarda yuvarlak bir tasarımın kullanılması. Dolaysıyla ele çok iyi oturuyor. Galaxy S7’nin işçiliği ve malzeme kalitesi de fazlasıyla başarılı. Bu esasında çok önemli bir avantaj. Dezavantajı ise, Galaxy S7 herhangi bir nedenle servise gittiğine, tamirin fazlasıyla meşakkatli olması. Buna karşın Galaxy S7, toz ve suya karşı dayanıklı. Galaxy S5 ile ilk duyurusunu yapan fakat S6 ile geri adım atan Samsung, IP68 standardını bu ürüne entegre etti.
Ekranı, bellek ve işlemci
Galaxy S7, tıpkı S6 gibi 5.1 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Buna karşın 150 gr daha ağır. Ama bu çok da büyük bir dert değil. Çünkü bu ağırlık farkını kullanıcı hemen unutuyor. Nedeni de Galaxy S7’nin ekranı yüksek bir kontrast ve parlaklık değeri ile birlikte canlı renkler sunması. Galaxy S7, Galaxy S62nın 1504:1 kontrast değerini neredeyse ikiye katlıyor. 3277:1 kontrast değeri, 700 Canmdela parlaklık ve %99.5’lik renk doğruluğu bu ürünü neredeyse rakipsiz yapıyor.
Kapasite konusuna gelince, Galaxy S7 eskiye geri döndü. Hatırlayanlar bilir. Galaxy S6, 128 GByte2a kadar farklı sürümlerle piyasada satılıyordu. Bu ürün Micro SD kart yuvasının olmamasından dolayı çok tepki çekmişti. Galaxy S7, 32 GByte’lık bir kapasiteye sahip ve bu kapasite microSD kart yuvası sayesinde 200 GByte arttırılabiliyor. Buraya kadar herşey gayet güzel. Beğenmediğimiz bir durum ise, kurmak istediğimiz uygulamaları MicroSd karta yüklenmesine izin verilmemesi. Samsung, performanstan ödün vermemek için bu uygulamaları boş olan 24.3 Gbyte’lık alana yükletiyor.
Samsung, keşke yükleme alanını kullanıcıya bıraksaydı. Sonuçta Galaxy S7, çok yüksek bir performans sergilemesini biliyor. Öyle ki Samsung’un yeni sekiz çekirdekli Exynos 8 Octa 8890 işlemcisini kullanan Galaxy S7, 4 GByte belleği ile tüm istekleri rahatlıkla karşılıyor. Galaxy S6 zaten çok hızlıydı, Galaxy S7 ile bu hız daha da arttırıldı. Uygulamalar anında yükleniyor. Yeni nesil oyunlar bile bu işlemciyi zorlayamıyor. Antutu-Benchmark testinde yaklaşık 130 000 puan elde eden Galaxy S7’ye ancak iPhone 6s Plus kafa tutabiliyor.
Böyle yüksek bir performans değeri sunan bir cihazda elbette kullanılan batarya da merak konusu oluyor. Galaxy S7, 3000 mAh lik bir bataryaya sahip. Bu batarya yoğun kullanımda yaklaşık 9 saat’lik bir kullanım sunuyor. S6 ile kıyaslandığında, (2550 mAh, yaklaşık 9 saat) özellikle pratik kullanımda pek bir avantaj sağlanmıyor. Tabi burada Galaxy S7 ve Android 6.0 işletim sisteminin kullanıcıya sunduğu düşük pil tüketim özelliklerini ölçmemizin imkansız olduğunu da belirtmek isteriz.
Unutmadan söyleyelim. Galaxy S7’nin hızlı şarj özelliği sayesinde 30 dakika içinde bataryanın yarısını doldurmak mümkün. Bununla birlikte kablosuz şarj özelliği de bu ürüne katılmış durumda. Kablosuz şarj özelliğinin benzer ürünlerle olan en büyük avantajı ise, daha yüksek akım gerilimi sayesinde daha hızlı bir kablosuz şarj sunması.
Turbo otofokus hızı
Samsung Galaxy S7 , Galaxy S6’nın 16 MP’lik (F.1.9) kamerasına karşın 12 MP’lik (F1.7)bir kamera kullanıyor. Kamera optiğini değiştiren Samsung, her ne kadar daha düşük bir kamera çözünürlüğü sunsa da Galaxy S6’dan çok daha kaliteli fotoğraflar çekebiliyor. Öyle ki yaptığımız testlerde Galaxy S7’nin gün ışığındaki fotoğraf performansı iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’u geride bıraktığını söylemeliyiz. Galaxy S7, az ışıklı ortamlarda da Galaxy S6’dan daha iyi bir performans sergiliyor. Fakat bu performans iPhone 6s’i geride bırakmak için yeterli olmadığı bir gerçek.
Samsung Galaxy S7 ’de kullanılan DualPixel sensor teknolojisi sayesinde video çekimlerdeki otofokus hızı ciddi anlamda düzeltildi. DualPixel teknolojisi sayesinde her bir fotoğraf karesi iki sensor tarafından yakalanıyor ve bu sayede de objelerin mesafeleri hesaplanıp keskinlik ayarı yapılıyor. Bu da kaliteyi tıpkı Canon 70D’de olduğu gibi fazlasıyla arttırıyor. Galaxy S7, 0.22 saniye içinde resimleri çekebiliyor. Bu gerçekten oldukça başarılı bir değer. Yine de bu değerin 0.1 saniye ile iPhone 6S’e yaklaşamadığını söylemeliyiz.
Uzun lafın kısası. Samsung Galaxy S7 gerek tasarımı gerekse de performansı ile üst seviye bir telefon ve kesinlikle göz ardı edilmemesi gereken bir telefon. Böyle bir üründe USB Type-C, Lumia 95 de kullanılan IRIS tarama veya iPhone 6S de kullanılan 3D Touch teknolojilerini görmeyi çok isterdik. En azından 4K çözünürlüğe sahip bir ekran fena olmazdı.
Teknik Özellikler:
Ekran: 5.1 inç 2560 x 1440
İşlemci: 8 çekirdek Exynos 8890
Bellek: 4 GByte
Kamera: 12 MP arka, 5 MP ön
Boyut: 142,4 x 69,6 x 7,9 mm
Ağırlık: 152 gr
Yorumlar kapatıldı.