2 saatte dünyayı dolaşmak bu jetlerle mümkün olacak

2 saatte dunyayi dolasmak

Çin’de yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkan jetler ile birlikte, 2 saatte dünyayı dolaşmak oldukça kolaylaşacak. İşte merak edilen tüm detaylar.

Her geçen yıl çok daha hızlı araçlar üretilse bile yine de 2 saatte dünyayı dolaşmak hep hayal olarak kaldı. Özellikle son dönemlerde hız tutkusu kendisini gösteriyor ve üretilen yeni teknolojiler aşırı hız odaklı oluyor. Çin’de testlerine devam edilen bir jet motoru bu hız tutkusunu çok daha ileri bir boyuta taşıyacak.

Henüz prototip aşamasında olan bu jet motorlar eğer gerçekten kullanıma sunulursa, sadece 2 saat içerisinde bütün dünyayı turlamak mümkün olacak. Üstelik bu proje, ilk başlarda bile insanlı deneylerle hayata geçirilebilecek.

Jet motorlar alanının en iyisi olacak

Çin Bilimler Akademisi Mekanik Enstitüsü bünyesinde çalışan bilim insanları uzun bir süredir yeni motorlar geliştiriyordu. Bu motorların ses hızının 5 katı daha büyük bir güçte olması en önemli detaydı. Her ne kadar ses hızını açmak pek kolay olmasa bile yine de onlar hiç durmadan çalışmaya devam etti.

2 saatte dünyayı dolaşmak

Chinese Journal of Aeronautics ismi verilen bir yazıda, ses hızının 5 katı hıza çıkabileceği ifade edilen jet motorlar anlatıldı. Bu motorlar ile çalışan jetler dikey olarak kalkacak ve gezegen yörüngesinde dolaşarak istedikleri yere ulaşabilecek. İlk başlarda bunu yapabilmek için karmaşık bir mekanizma beklense bile aslında son derece basit araçlarının kullanıldığı söylenebilir.

Öncelikle bir hava girişi ve bir hidrojen yakıt enjektörü ile yakıt hücresi yer alacak. Bunların devamlı sirkülasyon şeklinde çalışması çok ciddi bir hız elde edilmesini sağlayacak. Sizce dünyanın bir yerinden başka bir yerine sadece 2 saatte gitmek kulağa hoş geliyor mu? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.