2. el otomobil fiyatları yine artışta

otomobil fiyatları düşecek mi 2

Pandeminin etkisiyle yükselen 2. el otomobil fiyatları şimdi de çip krizi yüzünden yükselişe geçti. İşte konuya ilişkin detaylar.

2020’nin başlarında Çin’in Wuhan kentinde patlak veren koronavirüs salgını kısa süre içerisinde tüm dünyaya yayıldı. Hemen hemen her sektörde üretime sekte vuran salgın, pek çok ürünün fiyatında da artışlara neden oldu.

Pandemi yüzünden fiyatı en çok artan kategori ise otomobiller oldu. Her ülkede olmasa bile Türkiye’de otomobil fiyatları önemli oranda arttı. Özellikle de ikinci el otomobillerin fiyatları zirveyi gördü.

Sıfır otomobiller bayilerden toplanarak liste fiyatının çok üzerine satılmaya başlandı. İşte bu kaos ortamı ne zaman bitecek diye düşünürken şimdi de çip krizi patlak verdi.

2. el otomobil fiyatları yine artışta

Teknoloji dünyasını az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere çip krizi yüzünden pek çok kategoride üretim faaliyetleri durduruldu. Bu kategorilerden birisi de otomobil sektörü oldu. Bazı otomobil devleri çeşitli bölgelerdeki fabrikalarını çip krizini bahane göstererek kapattı.

Hal böyle olunca ikinci el otomobil satanlara da bir kez daha gün doğmuş oldu. İkinci el otomobil fiyatları 2021’le birlikte düşmeye başlamıştı ki Mayıs ayı ile birlikte fiyatlar da tekrardan fark edilir artışlar gerçekleştir. Bu durum nereye kadar devam edecek şimdilik soru işareti. Elbette bekleyip göreceğiz. Fakat siz siz olun şu sıralar elinizdeki otomobile iyi bakın.

MG Cyberster tasarımı dudak uçuklatıyor